Els CEIP Cronista Chabret i Mediterrani acullen les jornades ‘Anant al col·le trobem ciutat’ a Sagunt

Els CEIP Cronista Chabret i Mediterrani, de Sagunt i Port de Sagunt respectivament, han participat en les jornades ‘Anant al col·le trobem ciutat’, impulsades per la regidoria de Mobilitat Urbana de l’Ajuntament de Sagunt i en col·laboració de Bicicoleando i la regidoria d’Educació.

Durant els dies 27 i 28 de febrer, tot l’alumnat d’estos centres ha gaudit d’una activita amb la qual se’ls orientava a l’hora de com anar al col·legi, fomentant la cura del medi ambient, l’ús del transport públic, de la bicicleta, així com d’anar a peu.

A estes jornades va assistir l’alcalde de Sagunt, Quico Fernández; la regidora de Mobilitat Urbana, Roser Maestro; el regidor d’Educació, José Manuel Tarazona; així com Teresa García, María Giménez, José Vicente Muñoz i Sergio Moreno. A més, membres de Bicicoleando i de l’empresa AVSA (Autos Vallduxense S.L.), de les quals obté el patrocini este projecte, així com de l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial).

Els i les alumnes dels dos centres han participat en les activitats, des dels més xicotets d’infantil fins a 6é de Primària. De 5é i 6é de Primària són els que han participat en el concurs de dibuix que els ha portat al sorteig de tres bicicletes i un patinet en cada centre. En la jornada del CEIP Mediterrani, el col·legi va ballar amb unes ulleres en forma de bici a ritme de batucada a càrrec de Green*Gos.

Alguns alumnes van llegir i van fer unes peticions a l’Ajuntament sobre la cura dels carrers, dels camins per a arribar a l’escola, mirant per la cura del planeta. A més, José Manuel Tarazona va destacar la intenció de “fer una ciutat més amable i millorar els camins més segurs al col·legi”.

Gràcies a la participació d’AVSA en el projecte, en les dues sessions es va acostar un autobús fins a la zona del col·legi perquè els xiquets observaren els dibuixos guanyadors exposats a l’interior de l’autobús. Esta iniciativa de l’empresa l’agraeixen des del Consistori, ja que demostren la inclusió de la cura del medi ambient en la seua imatge corporativa.

CatalàEspañol