13.4 C
Valencia

Confinen part d’un aula del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot per un positiu en coronavirus

12 alumnes tornaran a l'aula mentre que el positiu i 7 companys hauran de romandre a casa.

- Publicitat -AVL

Un total de 8 alumnes d’un aula de Primària del CEIP Miguel Bordonau de Burjassot ja han rebut ahir dimarts la comunicació que hi ha un cas de coronavirus i que en estar en contacte amb el positiu hauran de romandre a casa. Els altres 12 alumnes podran tornar a l’aula i continuar fent vida normal.

Son ja molts els ja han hagut d’aplicar el protocol COVID establert per la Conselleria d’Educació en què quan es confirma un cas en la comunitat educativa, l’alumnat i professorat que ha estat en contacte directe ha de romandre a les seues cases i en cas que siga necessària i així ho indique Salut Pública, sotmetre’s a les proves PCR tal com s’estableix al protocol que es pot consultar a la web per resoldre dubtes aulasegura.es

Cal recordar que des del 7 de setembre, el degoteig de centres amb alguna classe en quarantena ha estat constant, tot i que segons alguns experts, de moment, sembla que la incidència està sent menor de la que alguns esperaven. Tot i això, al llarg d’estos primers dies s’han sumat centres de tota la Comunitat Valenciana on s’han detectat casos i per tant s’ha actuat segons el que estipula el protocol.

14092020_VAL_GESTIÓN_DE_CASOS_COVID_ICP_REVISADO_DEFINITIU

Protocol COVID als centres educatius

Pel que fa al protocol establert per Conselleria en estos casos, cal recordar que quan es confirma que hi ha algun positiu a un centre és Salut Pública (Conselleria de Sanitat) qui s’encarrega de traçar tots els contactes d’eixa persona i dir qui ha de fer-se la PCR i guardar quarantena.

En eixe cas ho comunica Salut Pública directament a cada família i els indica què han de fer. També és Salut Pública qui indica a la Conselleria d’Educació si cal tancar parcialment, és a dir una aula o les que es consideren o si el cas requereix el tancament complet del centre.

Una vegada Salut Pública ho ha indicat a la Conselleria d’Educació, és a través del centre educatiu quan informen la comunitat educativa del temps en què no hi haurà classe presencial en un centre, als grups que afecta si és un tancament parcial, i la resposta educativa que es donarà.

D’altra banda, cal tindre en conter també que segons si la persona afectada forma part d’allò que s’anomena “grup bambolla” o de “convivència estable”, és a dir “el grup estable de l’alumnat amb la seua tutora o tutor, en el marc del qual les persones que formen part del grup poden socialitzar i jugar entre si, sense haver de mantenir la distància interpersonal de manera estricta, utilitzant mascareta higiènica a partir dels 6 anys però no relacionar-se amb els altres”, el rastreig es fa d’una manera o d’una altra.

A més, cal establir també, si l’alumne o persona confirmada ha fet ús de serveis com menjador o transport escolar entre altres factors.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,791FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló consciència en la protecció dels ecosistemes amb una solta de tortuga a la platja

Un centenar de persones participa en la campanya ambiental celebrada aquest cap de setmana amb motiu del Dia Marítim Mundial

Turisme programa noves visites guiades i teatralitzades per als últims mesos de 2020

L'oferta d'activitats impulsades per a reconéixer Castelló es prolonga després d'un estiu en el qual ha dinamitzat la ciutat

Un accident de cotxe a Corbera deixa 3 ferits, dos d’ells menors

Les tres persones han sigut tralladades a l'Hospital de la Ribera i a la Fe de València.

María José Lloria serà la comissionada d’Atenció Primària i Comunitària del Sistema Valencià de Salut

Lloria és directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de Salut València - La Fe des de l'any 2014.
- Advertisement -

: Valencià