18:02 - martes, 27 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Celaá proposa fer classe a l’aire lliure per a “aprofitar el bon temps que té el país”

La ministra destaca que les CCAA tenen les competències "intactes" per a gestionar el nou curs.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, recorda que l’única mesura obligatòria per als centres escolars és respectar el metre i mig de distància i aposta per posar classes “en la biblioteca o a l’aire lliure, davall del sostre del pati” per a “aprofitar el bon temps que té el país”. En una entrevista que publica este diumenge ‘La Vanguardia’, la ministra recorda que les comunitats autònomes “tenen les competències intactes” per a gestionar el nou curs.

S’ha “avançat una barbaritat”, però hi ha molta faena a fer

“La definició d’horaris correspon a les conselleries i la recerca d’espais a cada centre”, detalla. Celaá creu que l’escola és “insubstituïble” però diu que “la digitalització és fonamental”. Assegura que encara que s’ha “avançat una barbaritat” estos mesos hi ha “milers d’alumnes desconnectats”.

La ministra d’Educació diu que el propòsit del govern de Sánchez és que “cada xiquet tinga un ordinador portàtil o una tauleta i que tots es formen en educació digital”. Per esta raó explica que faran un “pla de digitalització amb les comunitats autònomes, finançat amb fons FEDER”. A més, explica que inclouran la “formació de docents i les famílies”.
A més, recorda que en l’acord al qual han arribat amb les comunitats autònomes, excepte Madrid i el País Basc, “s’inclouen els servicis de transport i menjador”, de fet, diu que este últim és “una resposta social”.

Flexibilitat pel que fa als 15 alumnes

Sobre la proposta de què fins als deu anys es creen grups estables d’uns 15 alumnes que no hagen de mantenir les distàncies de seguretat, la ministra explica que traslladarà la petició dels consellers de més flexibilitat a Sanitat i assenyala que “no hi ha una ratlla definida”. “Potser el grup ideal de 15 alumnes acabarà sent més gran”, reconeix.

Últimas noticias

Contenido relacionado