Celebra la Nit de cap d’any en el centre d’Alacant pel dia

Alacant celebra la Nit de cap d'any durant el dia des de fa anys i són molts els locals que proposen les campanades diürnes.


El nou toc de queda de les 23 h, imposat per la Generalitat Valenciana la setmana passada, i les restriccions sanitàries actuals impedeixen la tradicional celebració de les campanades als carrers del centre d’Alacant.


Celebració de la Nit de cap d’any pel dia

 No obstant això, ja són molts els locals d’oci i hostaleria del nucli del nucli urbà i la zona de platges animen per xarxes socials a la gent a celebrar la Nit de cap d’any de dia, però amb precaució i responsabilitat.


Celebració diürna és el que proposen, sempre mantenint les mesures preventives contra el coronavirus, per la qual cosa no podran fer ús de les pistes de balls, però sí que estar asseguts amb familiars i amics (màxim 6 persones per taula).


Alacant celebra la Nit de cap d’any pel dia des de fa anys

Al sol i a la fresca amb tapa i canya a la mà, les persones interessades podran prendre el seu raïm i celebrar les campanades “a l’australiana”, encara que no hi ha dubte que ja podríem dir este tipus de celebració matinal “a l’alacantina”, perquè des de fa anys Alacant celebra la Nit de cap d’any també pel dia, fins i tot l’Ajuntament llança una mascletà a les 14 h des de fa ja quatre anys.


Este 2020 no podrà ser a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, així que els locals se les enginyaran per a donar les campanades en directe per a animar l’ambient. Això sí, de dia, amb tots asseguts, i garantint les mesures preventives. Amb els nous permisos de la Generalitat, els locals d’oci fins i tot poden servir menjar, però de servei d’àpats.


L’avançament del toc en festes de queda encara afona més als negocis

El president  d’ALROA (Associació de Locals de Restauració i Oci d’Alacant), Javier Galdeano, expliquen que ho faran de dia perquè “en haver d’estar a casa a les 23 h no val la pena preparar res per a la nit. Cap local ni segurament restaurants oferiran sopars el dia 31 de desembre”.
I encara que tant hotels com locals d’hostaleria i oci havien previst servir sopars i copes fins a la 01,30h  i acollir a xicotets grups de persones que volgueren celebrar la Nit de cap d’any a l’aire lliure, després de les noves mesures imposades la setmana passada per Ximo Puig, els serà impossible.


Des d’ ALROA denuncien que “hi ha una persecució contra l’hostaleria i l’oci i conviden al Govern a manar a la policia a controlar l’aforament dels centres comercials per exemple”. I APHA (Associació Provincial d’Hotels d’Alacant) ha exigit al Consell que amplie el toc de queda durant Nadal.

ValenciàEspañol