sábado, 20 abril 2024

El Levante goleja en Balaídos i agreuja la crisi del Celta

Els últims vint minuts van ser un plàcid viatge per al Levante, un partit sense història fins a la xiuletada final, més enllà d'un llançament de Doukouré que va fregar el quart gol per al seu equip o diversos trets celestes de Boufal, Brais Méndez i Jensen

El Levante va véncer amb autoritat en Balaídos (1-4) al Celta, un triomf que li permet allunyar-se de la zona de descens i quatre mesos després tornar a celebrar una victòria com a visitant, al mateix temps que empitjora la greu crisi de resultats de l’equip celeste, que únicament va guanyar un partit en les nou últimes jornades.

El Celta es va presentar sense Aspas i Maxi Gómez, els seus golejadors; Cardoso va fer debutar a Boudebouz, encara que va situar a Brais com a davanter centre. Res li va funcionar a l’entrenador portugués. Va tindre l’equip gallec la pilota durant la primera meitat. Però al seu atac li va faltar perill, una amenaça reduïda a penes a un tir fluix del malabarista Boufal.

El Levante es va resguardar amb defensa de tres centrals, va poblar el centre del camp i va controlar sense cap ofec al Celta. Es va sentir còmode el conjunt de Paco López. I es va anar estirant: primer amb un tir de falta fluix de Bardhi, després amb una rematada alta de Mayoral, que va aprofitar en un córner un error de marcatge.

El conjunt llevantí va imposar la seua autoritat amb el pas dels minuts. Va tindre més pegada. Mediat el primer temps, Bardhi va iniciar una acció que, després d’una bona passada final de Rochina, va concloure amb gol de Morales, que amb un gran control de la pilota es va plantar només davant el porter Rubén.

Va necessitar poc l’equip valencià per a castigar la feblesa del Celta. Després del gol, Rochina amb un llançament llunyà i Rober Pier amb un cabotada van tornar a inquietar a Rubén. Però no van ser les ocasions més clares: el porter va haver de traure poc després una perillosa rematada de Simon, que va aparéixer només en l’àrea xicoteta per a liquidar un centre lateral.

Cardoso no va aportar solucions per a recompondre un equip desdibuixat. Sense desborde per les bandes, sense el ritme suficient per a descol·locar al Llevant, el Celta va ser previsible en atac. Només una vegada en la primera meitat va recuperar una mica de la seua essència, quan BeltránJozabed i Boufal van moure la pilota amb rapidesa, avançant, encara que finalment Hugo Mallo no va completar la jugada dins de l’àrea davant Aitor, que va buidar el tir.

La flaquesa de l’atac celeste va contagiar al seu defensa. Prop del descans, amb l’equip mal posicionat en un servei de cantonada, Coque va marcar de cap el segon gol del Llevant, una rematada que va retratar a la saga gallega, perquè en el segon pal contra Hugo Mallo van aparéixer tres jugadors visitants.

El Levante es va anar amb un còmode avantatge de dos punts al vestuari. El Celta va canviar a Lobotka per Jozabed. Però l’obertura del segon temps va estar marcada per l’expulsió del debutant Boudebouz: l’àrbitre Jaime Latre li va traure targeta roja per una dura falta a Mayoral. Només anaven quatre minuts de la segona part.

Després de l’expulsió, el Celta va tindre una xicoteta envestida de fúria, amb trets llunyans de Lobotka i Okay, res, d’altra banda, que alterara el pla perfecte delLevante, superior, ben col·locat, llest per a sentenciar amb un colp de velocitat, com va fer Morals amb un nou gol, una altra vegada en un mà a mà davant Rubén en rebre una passada de Mayoral per la zona central de la defensa.

Els últims vint minuts van ser un plàcid viatge per al Levante, un partit sense història fins a la xiuletada final, més enllà d’un llançament de Doukouré que va fregar el quart gol per al seu equip o diversos trets celestes de BoufalBrais Méndez i Jensen.

Un final de trobada amb poc ritme que prop de la conclusió va tindre un gol de penal de Brais Méndez i un gol de Mayoral en la següent jugada, res que trencara el guió de partit que va rellançar al Llevant i va agreujar la crisi de resultats del Cèltic, acomiadat de Balaídos amb xiulades.

Fitxa tècnica:

1 – RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Araújo, Hoedt, Juncá; Okay, Jozabed (Lobotka, min.46), Beltrán (Jensen, min.71); Boufal, Boudebouz, Brais

4 – Levante UD: Aitor Fernández; Vezo, Rober Pier, Coke (Chema, min.78); Simon, Rochina (Doukouré, min.59), Campaña, Bardhi, Luna; Morales (Dwamena, min.84), Borja Mayoral

Gols: 0-1. Min.20: Morales; 0-2. Min.40: Coke; 0-3. Mi.62: Morales; 1-3. Min.88: Brais Méndez; 1-4. Min.89: Mayoral.

ÀrbitreJaime Latre (comité aragonés). Va amonestar amb targeta groga a Boufal per part del RC Celta. Va expulsar a Boudebouz en el minut 49 amb targeta roja directa per falta a Mayoral. També va expulsar a Jorge Maciel, segon entrenador del RC Celta per les seues protestes. Va amonestar amb targeta groga a Doukouré per part del Levante UD.
Incidències: partit corresponent a la vint-i-quatrena jornada de la Lliga Santander disputat en l’estadi municipal de Balaídos davant 15.479 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memòria de l’exjugador del RC Celta Luis Felipe Navas