miércoles, 29 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

CeM dóna suport a l’ocupació dels pisos de la SAREB per a destinar-los a lloguer social.

L’agrupació electoral comença l’any polític amb el rescat ciutadà en el primer punt de la seua agenda. Després de sis mesos en l’Ajuntament i sense apreciar avanços en el “promés” parc d’habitatge social han decidit incrementar la pressió sobre la banca perquè cedisca nous habitatges. A col·lació de l’ocupació de l’obra social de la PAH, han posat la SAREB en el seu punt de mira.

Segons les xifres de les que disposa Castelló en Moviment a la ciutat de Castelló hi han al voltant de 200 pisos en mans de la SAREB. Entre l’avinguda de València i la Gran Via hi han al voltant de 20 habitatges disseminats per la zona, al barri marítim del Grau es localitzen 29 més. “Com veiem no són faves contades” assenyala el regidor Vallejo, i continua “en canvi el parc públic segueix sense donar resposta a la demanda social que hi ha. Cal redoblar esforços.”

El regidor de la formació ciutadana Iñaki Vallejo recorda que “en 2012, la Comissió Europea va imposar com a condició del rescat crear un banc dolent per a acabar de sanejar el sistema. En eixe moment naix la SAREB, que reuneix tots els actius tòxics de la bambolla immobiliària dels 8 bancs rescatats”. Aquests “actius tòxics” són habitatges acabats sense vendre, habitatges mig acabats o deutes de promotors morosos. Tots provenen del rescat de la banca amb diners públics. El regidor assembleari ha recordat que “l’estat es va gastar 61.000 milions de diners públics, segons el Banc d’Espanya, en injeccions a la banca. En canvi, la ciutadania seguim sense disposar d’un parc d’habitatge social. Mentre l’administració segueix sense aportar solucions, entenem perfectament a les famílies que ocupen.

       [pullquote align=”full” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]    Iñaki Vallejo: “Es produeixen desenes de desnonaments al dia, i la SAREB i la banca posseeixen milers d’habitatges buits, i són de la ciutadania. Ara toca recuperar-los”[/pullquote]
            D’altra banda, el regidor de la formació assembleària Castelló en Moviment i activista de la PAH, Iñaki Vallejo, recorda que al passat plenari del mes de desembre es va aprovar, amb els vots favorables de PSOE, Compromís i Castelló en Moviment, una moció declarant el municipi de Castelló ciutat contrària als desallotjaments d’habitatges familiars habituals o de primera residència. «És per això que reclamem l’urgent aplicació d’aquest acord aprovat en plenari. Les famílies no poden esperar al carrer mentre des de la política se cerquen solucions que mai arriben a temps», ha insistit Vallejo.

Últimas noticias

Contenido relacionado