El cementeri de Paterna rep en Tots Els Sants 1.600 visitants, un 84% menys que en anys anteriors

Durant tota la setmana passada, 10.000 persones van visitar el camp sant

En la jornada de l’1 de novembre, 1.600 persones van acudir a les instal·lacions municipals per a visitar i recordar als seus éssers estimats en una jornada sense incidents en la qual va destacar la col·laboració ciutadana.

El dispositiu especial organitzat per la Policia Local amb el control de l’aforament a través de drons va ajudar a evitar la formació d’aglomeracions i va permetre que en tot moment es compliren les mesures sanitàries vigents per a evitar la propagació de la Covid-19.

El cementeri municipal de Paterna va rebre en la jornada de Tots Els Sants d’ahir un total de 1.600 visites, la qual cosa suposa un 84% menys del que és habitual en esta festivitat.

I és que enguany, a causa de l’actual situació derivada de la pandèmia de la covid-19, els paterners i paterneres van decidir avançar la seua visita al camp sant, que durant tota la setmana va rebre un total de 10.278 visites, 1.600 d’elles durant la jornada d’ahir, mentre que en anys anteriors la mitjana és de 12.000 persones només l’1 de novembre.

Així ho ha anunciat la regidora de Serveis, Merche Navarro, que ha destacat que “la jornada va transcórrer sense incidents, amb importants mesures de seguretat i amb una gran col·laboració per part de totes les paterneres i paterners que han volgut visitar als seus éssers estimats”.

Amb la finalitat de controlar els accessos i l’aforament, la Policia Local va posar en marxa un operatiu especial amb una dotzena d’agents i un equip operador dels dos drons que van sobrevolar el camp sant durant tota la jornada.

Fonts de la Policia Local de Paterna han informat que únicament va ser necessari intervenir en dos ocasions, per a recordar l’ús obligatori de la màscara i gel hidroalcohòlic. A més, dos agents a peu van recórrer les instal·lacions municipals durant tot el dia, assegurant que es complia la distància de seguretat i que no es formaven grups de més de quatre persones.

Així mateix, tampoc va haver-hi cap incidència respecte al trànsit, que va ser fluid durant tota la jornada, i sense necessitat d’haver de realitzar corts.

A més, durant tota la setmana, el consistori ha posat a la disposició dels visitants un equip de treballadors municipals per a informar els visitants dels accessos, dels circuits d’entrada i eixida, i de les normes sanitàries per a evitar la propagació del coronavirus.

En este sentit, el regidor Navarro ha manifestat que “des de l’Ajuntament volem agrair l’esforç dels treballadors, de Policia Local i Protecció Civil, així l’exercici de responsabilitat col·lectiva de tots els visitants, que ha permés una jornada tranquil·la en el nostre cementeri municipal”.

CatalanSpanish