14.1 C
Valencia

Centenars d’alzirenys participen este diumenge en el tradicional romiatge a la Murta en un recorregut a peu de 8 quilòmetres

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El romiatge, organitzada per la Real Confraria de La nostra Senyora de la Murta de la qual formen part més de 600 persones, partirà a les 8 hores des de la parròquia de Santa Catalina Verge i Màrtir, en la capella del Sagrari on es venera la imatge de la Verge de la Murta.

La imatge de la Verge de la Murta serà col·locada en un xicotet carro tirat per un cavall després del qual caminaran tots els romanís participants. Posteriorment, tindrà lloc a les 13 hores la celebració d’una missa de campanya al costat de les ruïnes del monestir pel rector de Santa Catalina Verge i Màrtir. Després de la celebració es repartirà entre els romanís el pa beneït, com feien antigament els monjos jerònims.

Prèviament, a l’inici de la missa, fidels, confraries, associacions i autoritats municipals realitzaran una ofrena floral a la Verge. A continuació, els devots entonaran l’himne de La nostra Senyora de la Murta i una Salve, i tornaran a la localitat. Finalitzat el romiatge, membres de la confraria retornaran la imatge a la seua capella a la parròquia de Santa Catalina.

La imatge de la Verge de la Murta va ser venerada en el monestir dels Jerònims fins a la desamortització de Mendizábal, en el segle XIX, quan va començar a rebre culte en la parròquia de Santa Catalina d’Alzira. La imatge actual va ser esculpida en la postguerra, en haver sigut destruïda l’anterior durant la persecució religiosa de 1936.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,325FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La prestació del servei d’ITV a la Comunitat serà de gestió directa per millorar la seua eficiència, qualitat i competitivitat

S'ampliarà la xarxa d'estacions perquè el 90% de la població puga passar la ITV amb un temps de desplaçament inferior a 30 minuts.

Sanitat inicia les obres del nou espai sanitari Roís de Corella de Gandia

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha iniciat este dimecres les obres del nou Espai Sanitari Roís de Corella, a Gandia.

Anuncien el primer cas de reinfecció per coronavirus a Espanya

També han identificat, per primera vegada, com una reinfectada provoca contagis en el seu entorn.

G.Fullana: “El PP odia la llengua valenciana i es passa pel folre la llei lingüística”

En el ple de la Diputació d'Alacant de hui, s'ha generat un acalorat debat pel valencià, on el diputat de Compromís assegura que els populars volen eliminar el valencià de l'educació.

La Universitat Jaume I configura el sistema de climatització per a aconseguir una millor renovació de l’aire

A més, s'està realitzant un mostreig dels nivells de CO2 en diversos moments del dia a les aules dels centres i en diferents nivells d'ocupació.
- Advertisement -

: Valencià