martes, 28 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Centenars d’alzirenys participen este diumenge en el tradicional romiatge a la Murta en un recorregut a peu de 8 quilòmetres

El romiatge, organitzada per la Real Confraria de La nostra Senyora de la Murta de la qual formen part més de 600 persones, partirà a les 8 hores des de la parròquia de Santa Catalina Verge i Màrtir, en la capella del Sagrari on es venera la imatge de la Verge de la Murta.

La imatge de la Verge de la Murta serà col·locada en un xicotet carro tirat per un cavall després del qual caminaran tots els romanís participants. Posteriorment, tindrà lloc a les 13 hores la celebració d’una missa de campanya al costat de les ruïnes del monestir pel rector de Santa Catalina Verge i Màrtir. Després de la celebració es repartirà entre els romanís el pa beneït, com feien antigament els monjos jerònims.

Prèviament, a l’inici de la missa, fidels, confraries, associacions i autoritats municipals realitzaran una ofrena floral a la Verge. A continuació, els devots entonaran l’himne de La nostra Senyora de la Murta i una Salve, i tornaran a la localitat. Finalitzat el romiatge, membres de la confraria retornaran la imatge a la seua capella a la parròquia de Santa Catalina.

La imatge de la Verge de la Murta va ser venerada en el monestir dels Jerònims fins a la desamortització de Mendizábal, en el segle XIX, quan va començar a rebre culte en la parròquia de Santa Catalina d’Alzira. La imatge actual va ser esculpida en la postguerra, en haver sigut destruïda l’anterior durant la persecució religiosa de 1936.

Últimas noticias

Contenido relacionado