L’Ajuntament de València construirà un centre d’animals abandonats per a dignificar les seues vides

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha explicat que el pressupost del projecte és de 1’4 milions d'euros

animals abandonats

La regidora de Benestar Animal, Glòria Tello, ha presentat este matí el projecte del nou centre d’acolliment per a animals abandonats, el qual es construirà en un lloc envoltat d’horta, al costat de la Ronda Nord. Este centre podrà acollir a un mínim de 115 gossos i 104 gats per a així garantir el benestar de les dues espècies.

L’objectiu principal és dignificar la vida dels animals abandonats. Mereixen unes instal·lacions adequades, ja han tingut bastant amb ser abandonats”. Així ha explicat Gloria Tello el propòsit més important d’este projecte. “Volem que este centre es convertisca en una referència de conscienciació sobre benestar animal ambunes instal·lacions que també tindran un espai per a donar xarrades, conferències i tallers al públic, amb una climatització adequada en tots els seus espais i, evidentment, amb un adequat aïllament acústic”, ha afegit la regidora en la presentació.

El projecte, pressupostat en 1’4 milions d’euros, contempla tres nivells (planta baixa i dues altures), el primer dels quals es destinarà als gossos i estarà dividit en quatre pavellons longitudinals, un d’ells per a animals en situació d’aïllament o quarantena. Els gats estaran clara i adequadament separats dels gossos. “Entenem que és un projecte magnífic i capdavanter perquè entén la naturalesa de les espècies de gossos i gats“, ha assenyalat la regidora.

Tello ha explicat que este nou centre d’acolliment persegueix quatre propòsits. El primer d’ells és “descongestionar el nucli de Benimàmet”, ja que es necessita un nou espai més ampli per a acollir a més animals; el segon és “fomentar l’adopció” a través de reunions i xarrades; el tercer és “garantir el benestar animal” gràcia a les zones enjardinades i clíniques; i el quart és “la integració amb l’entorn”.

La construcció del Centre d’Acolliment d’Animals Domèstics en l’Horta de València, “en un entorn privilegiat”, és independent del procés ja iniciat per a construir unes instal·lacions de molt majors dimensions i vocació metropolitana al terme municipal de Torrent, per a les quals ja s’ha adquirit una parcel·la de 13.000 metres quadrats.

Publicitat