El Centre del Carme oferirà la primera escola de Nadal gratuïta en un centre d’art valencià

A través de tallers lúdics d'arquitectura per a xiquetes i xiquets s'oferiran diferents recorreguts per la història del centre i per les seues propostes expositives.

Publicitat

El Centre del Carme Cultura Contemporània posa en marxa la seua ‘Aula d’hivern’, la primera escola de Nadal gratuïta en un centre d’art valencià.

La iniciativa segueix la dinàmica de l”Aula d’estiu’ que va complir este estiu la seua quarta edició i que convida les xiquetes i xiquets d’entre 6 i 14 anys a viure una experiència singular al Centre del Carme.

PublicitatRovira  

Aprofitant les vacances escolars l”Aula d’hivern’ proposa a les xiquetes i xiquets passar un matí diferent del Centre del Carme, amb tallers lúdics d’arquitectura per a xiquets i xiquetes i recorreguts que conviden a descobrir el centre i les seues exposicions, l’arquitectura i l’art que allotja este edifici amb tanta història per a la ciutat.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que “el Centre del Carme és un lloc per a compartir i per a viure la cultura on l’art flueix entre els creadors i els públics i per a això treballem en un programa de mediació i educació que permeta que totes les persones es puguen sentir partícips de la cultura des dels seus primers anys de vida”.

Amb esta idea iniciem fa quatre anys la nostra primera ‘Aula d’estiu’, i amb este mateix esperit posem ara en marxa l‘Aula d’hivern’, una proposta gratuïta que pretén ser un estímul per a la seua imaginació i la seua creativitat, com a eines d’aprenentatge, d’apoderament i de creixement personal.

L”Aula d’hivern’ estarà oberta els dies 26 i 27 de desembre, 2 i 3 de gener de 10 a 14 hores. La inscripció és gratuïta i es pot realitzar de manera completa o per dies.

Al llarg de les diferents activitats es pretén acostar l’arquitectura i l’art als participants a través del joc, i estimular així la seua capacitat espacial i perceptiva.

A més es fomentarà la creativitat i l’actitud proactiva cap a l’entorn que ens envolta, descobrirà la seua capacitat de tindre una visió crítica sobre els espais i les imatges, i integrarà el sostenible com una variable més.

Cada dia es faran tant tallers de treball individual com grupal, per a potenciar el treball cooperatiu i valors com la tolerància, la responsabilitat, la perseverança, la col·laboració i la paciència.

Així mateix, en les diferents edats que abasta l”Aula d’hivern’ es treballarà el domini de la motricitat fina mitjançant la manipulació de peces.

Les activitats d’esta primera ‘Aula d’hivern’ pretenen convertir-se en una eina que promoga la curiositat per altres models de ciutat, per a inculcar el respecte cap a altres cultures a través del coneixement de les diferents maneres d’habitar.

PublicitatJuega Limpio Orihuela