domingo, 14 julio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Centre de Coordinació d’Emergències recomana extremar les precaucions davant l’arribada de l’ona de fred

Segons les previsions meteorològiques emeses per l’Agència Estatal de Meteorologia a partir d’aquest dimarts, 17 de gener, s’espera un canvi en la situació meteorològica que afectarà la Comunitat Valenciana, amb temperatures que poden baixar de 6 graus negatius a l’interior.

El CCE assenyala en aquest butlletí d’avís especial que la situació pot perllongar-se durant els dies següents i, a partir del dijous, podrien produir-se nevades febles en cotes molt baixes de l’interior sud de la Comunitat Valenciana i fenòmens costaners en el Golf de València. El CCE manté aquest dilluns la preemergència nivell taronja a l’interior nord de Castelló per fortes ratxes de vent que podrien superar els 100 km/ hora, segons l’Agència Estatal de Meteorologia.

En la resta de la Comunitat Valenciana, existeix risc de nivell groc per vents i encara que no s’ha activat cap nivell d’emergència per no aconseguir els llindars de risc, sí poden generar-se problemes per a alguna activitat concreta pel que és aconsellable prendre les mesures preventives que es consideren necessàries.

En aquest butlletí d’avís especial es posa l’accent en la necessitat d’extremar les precaucions amb la celebració de les fogueres de Sant Antonio Abad i prestar en tots els municipis una especial atenció a les persones majors que visquen soles.

Des de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències s’està realitzant el seguiment de tots els butlletins meteorològics remesos per AEMET i s’han enviat als municipis afectats els avisos i butlletins informatius pertinents. En tot moment, es monitoritzen les previsions davant la possibilitat que s’haguera d’activar el pla de nevades.

El director general de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, ha explicat que “s’informarà puntualment a cada municipi perquè els organismes intervinents en aquest pla puguen donar una resposta adequada davant possibles nevades.

El divendres, ha afegit José María Ángel, també es va activar, al costat de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives, la campanya contra el fred amb recomanacions per a les persones sense llar com a mesura preventiva. Ambdues direccions generals, Emergències i Inclusió, treballen per a establir un protocol perquè cada ajuntament constituïsca un dispositiu d’atenció i informació per a les persones sense llar en aquests casos.

El director general ha recordat que l’activació d’aquesta campanya de prevenció és necessària per a divulgar les recomanacions, que estan recopilades en la pàgina www.112cv.gva.es, enfront d’una ona de fred i evitar riscos i intervencions innecessàries.

Consells a la població

  • Si es passa molt temps en l’exterior, és millor portar diverses premses lleugeres i càlides superposades que una sola premsa de teixit gruixut.
  • Cura amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas: allunya-les de cortinetes i cortines.
  • Prendre precaucions per a evitar l’enverinament produït per l’ús de brasers, estufes de llenya, carbó o gas en llocs tancats sense renovació d’aire
  • Tenir a mà un extintor.
  • Prepara una farmaciola de primers auxilis i aquells medicaments que siguen utilitzats permanentment o esporàdicament per tots o algun dels membres de la unitat familiar.
  • Disposar de roba i calçat adequats per a aquestes contingències.
  • Mantenir-se informat de la situació meteorològica a través de les informacions oficials difoses pels Mitjans de comunicació.
  • Seguir els consells de conducció amb neu i gel de la DGT
  • Per a més informació, seguir les incidències en @GVA112

Últimas noticias

Contenido relacionado