13.4 C
Valencia

Pobla del Duc tanca el centre de dia sense informar els usuaris que dos treballadors havien donat positiu en coronavirus

En cap moment es va informar els usuaris del brot i alguns ancians han donat positiu després d'haver de fer-se la prova en laboratoris privats.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Els veïns de la Pobla del Duc s’han vist sorpresos per un brot de coronavirus en el centre de dia que l’ajuntament va ocultar als seus usuaris. Diumenge passat 2 de gener el personal de l’Ajuntament va comunicar als familiars dels usuaris que per prevenció davant el creixement de casos de coronavirus en la Comunitat Valenciana, el centre de dia romandria tancat fins a una altra ordre.

Familiars dels usuaris han denunciat que malgrat que van assegurar que des de l’Ajuntament de la Pobla del Duc realitzarien un seguiment de l’estat dels usuaris, no han rebut cap mena de comunicació en tota la setmana. És més, en assabentar-se per canals no oficials que dos empleats havien donat positiu en coronavirus, alguns van decidir portar als seus familiars a fer-se la PCR a laboratoris privats “per a descartar que s’hagueren contagiat”. No obstant això almenys dos persones de tercera edat que acudeixen habitualment al centre de dia han donat també positiu en covid-19.

“No és admissible que l’Ajuntament ens oculte que van tancar el centre de dia per un brot de coronavirus i hàgem hagut de fer la PCR als nostres majors en un laboratori privat”. El net d’un altre dels usuaris de 91 anys que ha donat positiu en el centre de dia assegura que es va assabentar del brot “perquè això és un poble de 2400 habitants i ens coneixem tots”.

Des del consistori de la Pobla del Duc l’única resposta que han rebut és que en cas de símptomes podrien anar a fer-se la PCR al Centre de Salut a Benigànim, obligant als prop de 25 usuaris que són persones de màxim risc a eixir de casa en plena onada de fred per a desplaçar-se a una altra localitat per a poder fer-se una prova mèdica.

- Publicitat -

Diferent ha sigut el protocol que s’ha emportat en el Departament de Salut després d’un brot en un centre educatiu produït en una localitat veïna, on el protocol sí que va obligar els alumnes del centre a fer-se la prova PCR després d’aparéixer un contagi en la comunitat educativa.

: Valencià Spanish

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,662FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià Spanish