El Centre de Recursos Educatius de l’ONCE celebrarà l’I Campus de Música per a alumnes cecs

La Diputació d'Alacant col·labora en aquesta iniciativa que tindrà lloc entre els dies 20 i 23 de març amb activitats formatives i culturals complementàries

160
Pirotècnia Tomás obrirà el certamen el dilluns 29 i Pirotècnia Peñarroja ho tancarà el diumenge 6 de març

La Fundació ONCE en col·laboració amb la Diputació d’Alacant celebraren l’I Campus de Música enfocat a una vintena d’alumnes cecs i deficients visuals arribats de diferents punts d’Espanya. La finalitat d’aquesta jornada que es durà a terme en el Centre de Recursos Educatius de l’ONCE és la de potenciar la disciplina cultural en estudiants amb l’objectiu que desenvolupen els seus diferents sentits amb activitats que afavorisquen el seu progrés. Especialistes de música de cinc centres de recursos educatius que té l’entitat, treballaren aspectes com el braille musical, l’ús de les noves tecnologies en l’ensenyament d’aquesta matèria per a joves cecs o amb alguna discapacitat visual. El cartell del programa d’activitats de la trobada va ser presentat pel vicepresident de la institució alacantina, Alejandro Morant, el director del CRE, Germà Moya i la mestra de suport de l’organització, María Dolors García Payá. La primera audició d’instrumentalistes joves de la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia de l’ONCE serà en l’ADDA. El campus està dirigit a xiquets i joves en edats entre 8 i 17 anys, amb alguna discapacitat visual i amb aptituds i interés per la música. Motivar als alumnes perquè gaudisquen i aprenguen de diferents experiències musicals a través de l’audició, l’expressió, la interpretació i la dansa en diferents períodes històrics de la música és el principal objectiu que María Dolors García ha destacat. D’altra banda, Alejandro Morant, ha assenyalat el suport cap a aquest tipus d’iniciatives, la sensibilitat i la prioritat en l’atenció a les persones que realitza la institució a la qual representa, “Formar i que els xics gaudisquen amb la música, ja que es tracta d’una disciplina que sempre ha estat lligada a les persones cegues” ha explicat Germà Moya, agraint el suport del Govern Provincial.

ONCE Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

Els participants en el campus podran, així mateix, gaudir d’un ampli programa d’activitats complementàries, que es duran a terme en les localitats d’Alacant, Busot i Elx. El mateix inclou una visita al Museu de Música Ètnica de Busot, un concert de la Coral universitària de la UA en la Cova del Canelobre, una altra visita al Museu de la Festa d’Elx, l’audició de l’òrgan barroc de la Basílica de Santa Maria d’aquesta mateixa localitat o l’assaig “especial” de l’Escolania del Misteri d’Elx. Finalment, el pròxim dia 23, els alumnes assistiran a un concert de l’Orquestra Simfònica d’Alacant, que s’oferirà en el Centre Cultural “Les Cigarreres” a les 12.00 hores.