martes, 16 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El centre de València celebra Sant Bult

La imatge de Sant Bult va eixir des de l’església de Sant Tomàs Apòstol i Sant Felip Neri per a recórrer els carrers del nucli antic conegut com “La Xerea”. No va faltar l’aparició dels representants dels diversos grups municipals com el regidor de cultura festiva Pere Fuset, la tinent d’alcalde Sandra Gómez, Amparo Picó la regidora de Ciutadans, o les regidores Lourdes Bernal i Beatriz Simón del grup popular. També va fer la seua aparició la fallera major Raquel Alario.

La imatge de Sant Bult, el nom de la qual procedeix etimològicament del terme llatí “cultus” (bult), és una escultura romànica de 70 centímetres d’altura i realitzada en fusta tallada. “Es tracta d’un Crist crucificat coronat amb tiara pontifícia i que té entre les seues peculiaritats el fet de trobar-se amb els ulls oberts”, segons Bellido.

Segons la tradició, l’escultura va ser trobada per un obrer, Manuel Navarro, veí de la Xerea, l’any de la reconquesta del rei Jaume I a València, “que va topar amb la imatge quan es trobava sufocant un foc en les cavalleries pròximes al Palau del Temple”.

Últimas noticias

Contenido relacionado