10:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

Els tres centres escolars de Xixona es beneficien del Pla Edificant

Entre les actuacions previstes hi ha la construcció d'un pavelló que faci les funcions de gimnàs i menjador en el col·legi Sagrada Família.

L’Ajuntament de Xixona ha rebut contestació de la Conselleria d’Educació per seguir la tramitació del Pla Edificant. A aquesta iniciativa de millora de les instal·lacions educatives la regidora d’Educació, Mª Teresa Carbonell, va traslladar les peticions aprovades per cada un dels consells escolars de centre.

El Consistori jijonenco podrà dur a terme els treballs de condicionament que requerien els centres escolars del municipi, gràcies al fet que la Conselleria d’Educació, ha donat el vistiplau als projectes presentats per l’equip de govern i que inclouen la construcció d’un pavelló que faci les funcions de menjador i gimnàs en el col·legi Sagrada Família, una reivindicació històrica de la comunitat educativa.

Les actuacions seran sufragades íntegrament per la Generalitat a través del Pla Edificant, segons ha informat Carbonell, que ha explicat que el següent pas és realitzar les memòries tècniques -una per centre-, en què s’inclouran els detalls de cada un els projectes.

“Estem molt contents perquè per fi podrem realitzar totes les millores que necessiten els nostres centres i l’hi hem d’agrair al govern valencià, que està complint, comprometent de forma molt seriosa amb l’educació”, assegura la regidora d’Educació.

Pel que fa a les obres, en el col·legi Sagrada Família a més de dur-se a terme la construcció d’un nou edifici que albergui un gimnàs i zona de menjador, es crearà un magatzem a l’espai en el qual estaven els antics vestidors. L’antic pavelló va ser enderrocat per problemes estructurals fa set anys amb la promesa de reconstruir-immediatament. Una promesa incomplida per l’anterior Consell.

Al CEIP Cristòfol Colom es procedirà a millorar l’accessibilitat dels diferents edificis, alhora que se substituiran totes les finestres i persianes, al costat del sistema elèctric, per adaptar-lo a la normativa i complir amb el Pla d’Eficiència Energètica. De la mateixa manera, es canviarà el parquet del gimnàs, s’instal·larà un nou i més complet equipament de jocs al pati infantil, a més de crear zones d’ombra, anivellar les pistes i pintar parets i façanes, entre altres treballs.

De la mateixa manera, en el col·legi Eloi Coloma es procedirà a la reparació de les cobertes dels pavellons d’infantil i primària, on també es van a substituir les finestres per adaptar-les a les exigències del Pla d’Eficiència Energètica. Així mateix, es va a modificar el pati infantil per adaptar-lo a diferents edats.

Igualment, la regidora d’Educació ha assegurat que també “es va a renovar completament la pista esportiva, a pintar l’exterior dels dos edificis, a més de reformar la zona de les escalinates exteriors d’accés i adequar la sala de calderes per retirar una petita àrea en la qual encara queda amiant “.

La data d’inici de les obres queda a expenses de l’adhesió a Edificant a través del ple, la redacció de les memòries i del trasllat de competències per part de la Generalitat perquè l’Ajuntament pugui iniciar els tràmits.

Últimas noticias

Contenido relacionado