18.2 C
Valencia

El Certamen d’Humanitat i Medi de Cantàbria premia la trajectòria del Museu de la Biodiversitat de la Universitat d’Alacant

El premi reconeix les iniciatives que promouen la sostenibilitat i el foment de la participació ciutadana en la protecció del Medi ambient.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Certamen Humanitat i Medi, promogut per l’Ajuntament de Camargo (Cantàbria), ha concedit el seu premi anual, en aquesta XXII edició, al Museu de la Biodiversitat d’Ibi, en reconeixement a la seua trajectòria, per la seua promoció de la sostenibilitat i el foment de la participació ciutadana en la protecció del medi ambient.

El Museu de la Biodiversitat és una iniciativa de la UA i l’Ajuntament d’Ibi, visitat per més de 25.000 persones l’any. Aquest museu va sorgir amb l’objectiu de difondre el coneixement sobre la biodiversitat i la seua conservació, finalitat per a la qual organitza nombroses activitats educatives i de divulgació entorn de les seues exposicions temàtiques.

Eduardo Galante, director del Museu i catedràtic de Biologia de la Universitat d’Alacant, afirma que «aquest premi suposa una satisfacció per a tot l’equip i un reconeixement a la tasca d’implicació social que es duu a terme des de la Universitat d’Alacant amb el suport entusiasta de l’Ajuntament d’Ibi, i que transcendeix els límits del campus fent arribar el coneixement científic a la societat».

El Museu de la Biodiversitat d’Ibi constitueix una referència nacional i internacional que aplica fórmules de difusió i conservació de la diversitat biològica, en què els ciutadans, empreses, associacions, entitats públiques i privades poden participar i ser protagonistes d’accions de conservació. A través de les diverses sales, centra les exposicions en la diversitat mediterrània, la biodiversitat de les selves tropicals iberoamericanes o la sabana africana. A més, organitza exposicions temporals sobre temàtiques determinades que s’organitzen al llarg de l’any, algunes de les quals itinerants que viatgen a diferents llocs de la geografia espanyola.

Una de les sales més singulars del museu és la dedicada al tràfic i comerç il·legal d’espècies que ens mostra com aquesta activitat il·lícita és una de les principals amenaces per a la conservació de la biodiversitat a escala mundial i consciencia sobre la nostra responsabilitat com a ciutadans i consumidors.

El visitant pot acostar-se, a través del recorregut expositiu de les sales, a una gran varietat d’ocells, mamífers i insectes dels boscos mediterranis i tropicals.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -25N_Benitatxell 25N_Castelló 25N_Onda

Segueix-nos

13,296FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas_rural DipCas_Cultura DipVal_PMUS
- Publicitat -DipCas_Turismo Caixa Ontinyent Alcora25N
- Publicitat -Borriana_Comerç Cuentacuentos
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Activat el Pla d’Accidents de Mercaderies Perilloses per la bolcada d’un camió

El vehicle transportava gasoil i han activat este pla per a controlar la fuita.

Moncofa regala notes de vida i solidaritat al concert benèfic contra el càncer

La cita és el diumenge 29 a les 13 del migdia a la plaça de la Constitució, amb totes les mesures de seguretat i amb aportació voluntària.

El nou carril bici urbà d’Almassora connectarà amb Borriana i Castelló

El consistori reserva 30.000 euros a la senyalització i abalisament de la via ciclista.

Culla estrena un mercat dominical de tòfona negra i productes locals

Naix amb l'objectiu de donar a conéixer el gran potencial culinari d'este fong i l'oferta turística del municipi entorn de la gastronomia.

Consens polític i globus violeta per a l’homenatge d’Onda a les víctimes de la violència de gènere en el 25N

Una part de la campanya d'enguany d'este municipi es centra en el fet que els joves prenguen consciència de les actituds d'assetjaments i desigualtat a què s'enfronten sense identificar-les.
- Advertisement -

: Valencià