3:30 pm - Tuesday, 14 July 2020

CESMCV denuncia que Sanitat incompleix els seus propis decrets en rebutjar “sistemàticament” la lliure elecció de metge

- Publicidad -Reciplasa

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha denunciat aquest dimecres que la Conselleria de Sanitat incompleix els seus propis decrets en rebutjar "sistemàticament" les peticions dels pacients de la lliure elecció de metge.

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

El Sindicat Mèdic de la Comunitat Valenciana (CESM-CV) ha denunciat aquest dimecres que la Conselleria de Sanitat incompleix els seus propis decrets en rebutjar “sistemàticament” les peticions dels pacients de la lliure elecció de metge.

“Ens arriba un goteig incessant de valencians als quals se’ls està denegant les sol·licituds de canvi de metge, tant en atenció primària com en especialitzada”, ha denunciat CESMCV, que assegura que, amb açò, “la Conselleria està vulnerant els seus propis decrets, en aquest cas, el 74/2015, de 15 de maig, del Consell, que arreplega el dret de la lliure elecció de metge”.

Segons insisteix el sindicat en un comunicat, “la lliure elecció de metge és un dret reconegut en aquesta norma per a qualsevol pacient de la Comunitat Valenciana”. “El decret arreplega que podrà exercir ‘el dret a la lliure elecció tota persona que ostente la condició d’assegurat o beneficiari del Sistema Nacional de Salut i estiga en possessió de la targeta sanitària individual, expedida per la Conselleria amb competències en matèria de sanitat'”, ha afegit.

No obstant açò, el Sindicat Mèdic denuncia que aquest dret no s’està exercint. “Estem veient com no és real, pel que Sanitat està incomplint els seus propis decrets”, lamenta i cita com a exemple el cas d’una valenciana de 73 anys que ha sol·licitat canvi d’especialista per a ser tractada en el servei d’Angiologia i Cirurgia Vascular de l’Hospital La Fe, referent en la patologia que pateix.

CESMCV explica que la pacient va adjuntar en la seua petició el corresponent informe del metge de família que constata un empitjorament de la seua malaltia “però s’ha desestimat la seua sol·licitud emparant-se en l’apartat 2 de l’article 10”, al·legant eixe rebuig en quan el professional de medicina d’atenció primària o especialitzada siga responsable de l’atenció sanitària d’un nombre de persones “que excedisca de la població assignada per metge o la llista d’espera, en aquest cas quedaria vulnerada la garantia d’una assistència sanitària de qualitat”.

No obstant açò, per al sindicat, es tracta d’una explicació “banal” i que deixa aquesta usuària “sense el dret a la lliure elecció de metge”. Els altres motius que arreplega el decret per a denegar la petició són, “quan no concórreguen els supòsits contemplats en el present decret, quan no se salvaguarde la bona relació professional sanitari-pacient o a la vista de la motivació continguda en l’informe del professional sanitari o servei d’atenció especialitzada l’elecció de la qual s’ha sol·licitat”.

“La realitat és que moltes peticions de lliure elecció de metge, bé siga en primària o bé en especialitzada, estan sent denegades amb el conseqüent perjuí per al pacient que ho sol·licita per una o una altra raó”, conclouen des de CESM-CV.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Onda remodelarà la presó del segle XVI

El consistori condicionarà l'antiga presó de la Font de Dins per a obrir-la al públic durant l'any vinent.

Castelló coordina el protocol de seguretat per al nou cicle d’oci al Grau ‘Mar de Sons’

En el recinte s'implementaran les mesures marcades per les autoritats sanitàries per a la protecció de salut del públic.

L’església de Culla acollirà un concert de música barroca

L'actuació s'engloba dins del cicle 'Vetlades barroques a escenaris històrics'.

L’Ajuntament executa quasi 10 milions d’euros en el barri del Cabanyal a través de l’EDUSI

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha informat que l'estat d'execució dels fons EDUSI per a inversions en el barri del Cabanyal és de 9.888.583,75 euros entre la proposta de despesa, el contractat i el pagat.

Pepa Cano renova com a presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil

Pepa Cano continuarà sent la presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil un any més després de l'assemblea celebrada el passat 9 de juliol a l'Ajuntament.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià