“Cevisama, innovació i qualitat de la ceràmica feta en la província de Castelló” per Salvador Aguilella

La gran organització de CEVISAMA i la gran afluència de clients, amb xifres d'assistència i de negoci històriques, són una magnífica notícia per a tota la província de Castelló, on milers de treballadors s'esforcen a innovar, fabricar i vendre els millors productes ceràmics.

900

Esta setmana hem mostrat al món el millor de la ceràmica feta en la província de Castelló, una activitat que heretem dels nostres avantpassats i que hui és bandera de la innovació en tot el món i ocupació per a milers de castellonencs. La fira internacional Cevisama ha segut un exemple del que significa el sector ceràmic, del que Castelló és líder mundial en exportació, en disseny i en qualitat.

I també som líders en innovació. Per això els prestigiosos guardons que reconeixen els processos i productes més innovadors de la ceràmica, els ‘Alfa de Oro’, que atorga cada any la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre han anat a 4 empreses de la província: Torrecid, Ferro Spain, Peronda i Kerajet.

L’orgull pel talent del sector ceràmic i l’admiració per la capacitat de millorar i superar tots els obstacles, mereixen i tenen el suport de tota la província de Castelló, començant pel govern provincial que liderem i unim esforços de totes les entitats.

Units treballem pel futur del teixit industrial de Castelló i llancem un missatge diari als treballadors del sector dient-los que no estan sols, que darrere del seu esforç estan desenes d’entitats com ITC-UJI, ATC, SECV, col·legis d’arquitectes i arquitectes tècnics, Cambra de Comerç, els seus ajuntaments i la Diputació, recolzant-los i intentant sumar-li valor al treball que fan les nostres empreses.

I una prova d’això és l’estand de la província de Castelló en Cevisama, que ha tingut una intensa activitat durant tota la setmana, promocionant la innovació i l’ús en entorns urbans de la ceràmica produïda a Castelló. Entre elles cal destacar els premis “Som Ceràmica” a les ciutats que millor ús de la ceràmica han realitzat en obres en espais urbans, la presentació de la nova App CeramiCS, per a descobrir els millors usos ceràmics en entorns urbans de la província de Castelló. Sabíem que la ceràmica fabricada a Castelló era el material amb millors prestacions, ara ho confirmem amb paràmetres científics amb la ferramenta gratuïta SOLCONCER (www.solconcer.es) desenrotllada en col·laboració amb l’ITC-UJI

La gran organització de CEVISAMA i la gran afluència de clients, amb xifres d’assistència i de negoci històriques, són una magnífica notícia per a tota la província de Castelló, on milers de treballadors s’esforcen a innovar, fabricar i vendre els millors productes ceràmics. Castelló exporta ceràmica i en cada una de les peces que estan en totes les cases del món, està la important presència de l’orgull d’esta província, de ser l’un model d’innovació i qualitat per al món.

*Salvador Aguilella és Diputat Provincial de Promoció Econòmica