Puig aposta per intensificar les relacions amb la indústria ceràmica per a donar-li impuls

Destaca que la Generalitat ha aportat més de 142 milions d'euros a ajudes a la rehabilitació que han contribuït a mantindre la vitalitat del sector i que han generat més de 4.700 llocs de treball

El president de la Generalitat, Ximo Puig ha advocat per intensificar les relacions entre la Generalitat i la indústria ceràmica per a donar impuls a un sector que ha definit com a “clau per a l’economia valenciana”, per la qual cosa ha apostat per generar, al costat del Ministeri d’Indústria, l’Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics (Ascer) i les entitats locals, una plataforma de suport “constant” a les empreses ceràmiques.

Puig s’ha pronunciat així durant la inauguració de la fira sobre la indústria ceràmica Cevisama, acte en el qual ha participat al costat de la ministra d’Indústria, Reyes Maroto, i on ha defensat que ha d’existir “una planificació acordada entre el sector públic i el privat” perquè a l’Administració li correspon “generar el millor escenari possible perquè es desenvolupe la magnitud de l’espai econòmic”.

El cap del Consell ha assegurat que, des de la Generalitat, s’ha aconseguit oferir “un entorn d’estabilitat que ha permés que l’economia valenciana cresca per damunt de la mitjana nacional”, i ha mantingut que ara es pretén “anar un pas més enllà” per a construir “una aliança efectiva” que permeta a la indústria ceràmica fer front a la competència que existeix en el sector.

Pla Renhata

Puig ha sostingut també que, en aquesta legislatura, s’han destinat més de 142 milions d’euros a la rehabilitació d’immobles mitjançant el Pla Renhata, i que això ha contribuït a mantindre la vitalitat del sector ceràmic i del marbre, així com a la creació de més de 4.700 llocs de treball directes i indirectes.

El president ha confirmat que enguany la Generalitat ha elevat la seua inversió de 3 a 5 milions per a “millorar la qualitat de vida de la ciutadania”, i ha afegit que, a més del paper del Pla Renhata per a la restauració de la funció social de l’habitatge, les aportacions privades han elevat l’impacte econòmic sobre aquest sector fins als 278 milions d’euros.

El cap del Consell ha apuntat, en aquest sentit, que si es considera l’efecte multiplicador de la inversió, el muntant total sobrepassa la xifra dels 300 milions d’euros, i ha esmentat que el creixement de la indústria ceràmica ha d’anar també d’acord amb la consecució de la sostenibilitat energètica.

El president ha recordat a més la importància de la indústria ceràmica perquè suposa 15.600 ocupacions directes i la seua aportació és “fonamental” per al PIB valencià i ha mantingut que, malgrat ser 2018 “un any difícil”, les exportacions ceràmiques han crescut un 2%, per la qual cosa ha apostat pel desenvolupament tecnològic i la innovació “per a la transició cap a l’economia digital”.

“Estem absolutament convençuts que amb la cooperació entre el sector públic i el privat aquesta indústria continuarà oferint molts llocs de treball”, ha prosseguit Puig, qui ha afegit que aquesta aliança contribuirà a generar “expectatives de vida a moltes persones”.

Formació

Puig ha recordat, d’altra banda, que la Generalitat ha d’ajudar el sector “en aspectes fonamentals” com la formació, i ha destacat per això el treball que realitza la Universitat Jaume I de Castelló mitjançant l’Institut de Tecnologia Ceràmica perquè, com ha indicat, és “molt important” que hi haja “joves ben preparats que puguen tindre un treball estable i de qualitat en la indústria ceràmica”.

El president ha agraït també la presència en Cevisama de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, ja que, tal com ha apuntat, el seu suport a la cooperació de l’Administració per al desenvolupament de la indústria ceràmica representa “el compromís del Govern d’Espanya amb aquest sector i amb l’economia valenciana”.

A l’acte han assistit a més el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador.

Publicitat