CGT demana 8 anys de presó per a López Jaraba per presumptes irregularitats en contractes de RTVV amb José Luis Moreno

El cas es refereix a la contractació per part de RTVV de la sèrie 'Planta 25' a la productora Alba Adriática per un import de dos milions d'euros.

La Federació Local de València de la Confederació General del Treball del País Valencià (CGT-PV) sol·licita una pena de huit anys de presó i inhabilitació per 20 anys i 1.385.295 euros de responsabilitat civil per a l’ex-director general de RTVV José López Jaraba en el procediment que instrueix el jutjat número 6 de Paterna en relació a les irregularitats en la contractació d’una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, l’administrador únic de la qual era l’empresari José Luis Moreno.

Segons el contingut de l’escrit, presentat aquest dimarts i consultat per Europa Press, l’Advocacia de la Generalitat acusa López Jaraba de malversació, prevaricació i frau a l’administració. Per la seua banda, l’Advocacia de la Generalitat Valenciana sol·licita una pena de 7 anys de presó, 17 anys i sis mesos d’inhabilitació absoluta i una responsabilitat civil d’1,38 milions.

Rovira  

El cas es refereix a la contractació per part de RTVV de la sèrie ‘Planta 25’ a la productora Alba Adriática per un import de dos milions d’euros. Quan la Sindicatura de Comptes va descobrir que en l’expedient no hi havia documentació que acreditara els gastos de la producció, RTVV va sol·licitar els comprovants a la productora, i no van resultar justificats gastos per import de 1.785.295 euros.

Dos anys després, la productora va reconéixer el deute i RTVV va computar eixe import en els seus comptes però en realitat mai va ingressar res. Segons l’escrit de l’acusació, Jaraba va firmar un nou contracte amb la mateixa productora de cessió de drets del programa ‘De un tiempo a esta parte’, per un import que coincidia exactament amb els 1.785.295 euros que devia.

L’escrit de CGT, acusació popular en aquest procés, considera que s’han adjudicat contractes sense ajustar-se, a gratcient, a la normativa utilitzada per RTVV per a l’adquisició d’aquest tipus de programes. Aquestes operacions “van causar un greu perjuí econòmic i social al servici públic de RTVV”. De fet, destaca que segons una prova pericial, el programa que va servir per a cancel·lar el deute de la productora amb RTVV tenia un valor que en realitat no superava els 400.000 euros.

L’organització sindical també apunta al fet que el “contracte fraudulent” es va subscriure entre López Jaraba com a director general de la radiotelevisió pública valenciana i José Luis Rodríguez Moreno en representació de la productora, “amb la connivència d’aquest, tots dos coneixedors que el contracte contravenia grollerament la legalitat” i destaca també que van estipular en la clàusula cinquena del contracte un pacte de confidencialitat amb la finalitat de mantindre oculta l’acció delictiva”.

“El contracte va ser realitzat infringint flagrantment la Llei de Contractes del Sector Públic i les instruccions internes de RTVV, (…) sense dur a terme un informe que exposara els motius que sustentaven la contractació, sense justificar la necessitat d’idoneïtat, sense justificar els preus proposats per la productora, sense assenyalar els avantatges i inconvenients de l’operació, etc.”, afegeix el document.

Igualment, des del sindicat ha subratllat també que “en aquests moments la CGT lluita en solitari perquè s’investigue José Luis Moreno”. La denúncia d’aquesta organització ha sigut desestimada pel jutge i està pendent de recurs de reforma, han posat en relleu.

PROCESSAMENT PER MALVERSACIÓ O ADMINISTRACIÓ DESLLEIAL

A principis de juliol, el titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Paterna (València) va decidir processar Jaraba per malversació o, si escau, administració deslleial per sobrecostos de 1.385.295 euros en la contractació d’una sèrie i un programa de la productora Alba Adriática, propietat de José Luis Moreno.

En una interlocutòria de conclusió de diligències prèvies del passat 26 de juny –passe previ a la qualificació dels fets per part de les acusacions per a l’obertura de juí oral o el sobreseïment–, el magistrat va acordar també l’arxiu provisional dels fets referents a altres contractes qüestionats i instava les acusacions personades al fet que formulen els seus escrits.

PublicitatJuega Limpio Orihuela