‘La Falla Contacontes’, el llibret 2018 de la Falla Plaça Chicharro de Borriana

El llibre ha cuidat el llenguatge i les històries per a convertir-ho en una obra inclusiva i no discriminatòria, que en aquesta ocasió ha estat revisada per la Fundació Isonomia de l'UJI.

455
La Comunitat Valenciana és l'autonomia líder en nombre d'ensenyes, seguida de Galícia i Catalunya

La Falla Plaça Chicharro de Borriana ha presentat el seu llibret 2018, ‘la Falla Contacontes’, en un acte celebrat en el casal de la falla, i al que van acudir molts dels autors, autores i col·laboradors que han participat en la seua elaboració.

El ‘llibret explicatiu’ del col·lectiu per a l’exercici 2018, conté les fotografies de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor, a més dels esbossos dels monuments, la crítica, un monogràfic i el tradicional butlletí satíric ‘El Plany’, que retrata les històries de la vaca rebeca, la independència de la Serratella, els terrenys de l’arenal o la biblioteca del port.

Per a aquesta ocasió el llibret, coordinat per Sofia Regue, s’ha convertit en un llibre de contes, que arreplega fins a 12 obres d’autors i autores de diferents àmbits de Borriana, tots relacionats estretament amb el món de les falles, com són Carme Rufino, Juane Gumbau, Maria Josep Safont, Vicent Llopis, Cristina Flor, Sofia Regue, Susana Diago, José Vicente Tormos, Maria Dolores Delgado, Vicenta Garí, Josep Ens i Diego Colom.

Els contes, tots de temàtica fallera, aborden històries en les quals les protagonistes són la indumentària, la música, la pirotècnia i, en definitiva quasi tots els aspectes de la festa de les falles, a més de contenir un apartat de vocabulari i curiositats sobre temes que apareixen en les narracions i amb els quals es pretén acostar coneixements sobre les falles als més xicotets.

El llibre ha cuidat el llenguatge i les històries per a convertir-ho en una obra inclusiva i no discriminatòria, que en aquesta ocasió ha estat revisada per la Fundació Isonomia de l’UJI.
I amb aquest afany per fer arribar els continguts a tots els públics també han elaborat la totalitat del llibret en format audiollibre, amb Jorge Tejedo com a narrador dels contes i les veus de Sofia Regue, Paloma Vicent, Elena Regue, Vicent Llopis, Lidia Branchadell i José Poveda com a locutors.

A l’esdeveniment, en el qual s’ha presentat el treball dut a terme per tantes persones del món de les falles, ha acudit gran part dels comissionats així com integrants d’altres col·lectius fallers que van gaudir de la lectura d’una de les històries i van escoltar en primícia un fragment de l’audiollibre.