18:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cinc municipis del Camp de Túria milloren les seues instal·lacions esportives amb ajuda de la Diputació

La Diputació de València ha destinat 4.205.210,69 euros a la millora i conservació d’instal·lacions esportives en 35 municipis valencians, a través de l’àrea d’Igualtat, Joventut i Esports que dirigeix Isabel García. Aquestes actuacions, que es van iniciar a la fi del 2016 i s’acabaran d’executar en el present any, encara que moltes d’elles es troben ja en funcionament, han aplegat en el Camp de Túria a un total de cinc municipis amb una inversió global de 685.305,72 euros.

Dels més de 4 milions destinats per la Diputació de València a les comarques valencianes, 2.200.000 euros han servit per a “donar resposta al deute històric de la Generalitat amb alguns municipis i infraestructures esportives que es van projectar en el període 2007-2012 però mai van arribar a executar-se, i que ara gràcies a la col·laboració del nou Consell i la Diputació hem desbloquejat perquè aqueixos diners no desaparega i aquests municipis vegen per fi millorades les seues instal·lacions esportives”, ha explicat el president, Jorge Rodríguez.
“No parlem d’obres faraòniques o megaprojectes que després queden sobre el paper”, ha assegurat Rodríguez, “sinó d’actuacions que s’han dut a terme o s’estan executant actualment i que resolen problemes reals dels veïns en l’ús de les instal·lacions esportives dels seus municipis”.

Prova d’açò són les diferents actuacions que el pla ha permès impulsar al Camp de Túria, i que tenen totes com a finalitat millorar via rehabilitacions, condicionaments o ampliacions d’ús instal·lacions esportives ja existents, com la reparació de la pista de tenis de L’Eliana, la rehabilitació de les infraestructures de La Pobla de Vallbona o l’adequació integral del pavelló Pla de l’Arc de Llíria que, amb un pressupost de 269.652 euros, és l’actuació de major envergadura de les de la comarca. A aquestes inversions s’ha sumat la instal·lació de gespa artificial en els camps de futbol de Marines i Olocau.

La diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat “l’elaboració d’aquest pla en un temps rècord gràcies a la col·laboració dels municipis”, i ha fet un repàs de les obres en instal·lacions esportives en les quals s’ha implicat la Diputació, valorant la “dotació econòmica que alguns ajuntaments han aportat als projectes per a dur a terme aquestes obres de gran interès ciutadà”.
García ha coincidit amb el president a l’hora de fer valdre la dignificació de la pràctica de l’esport i la “responsabilitat de la Diputació a l’hora d’ajudar als municipis a tenir instal·lacions en bon estat i sostenibles, adequades als usuaris que habitualment les gaudeixen”.

Últimas noticias

Contenido relacionado