Mor el cineasta valencià Toni Canet als 65 anys

El cineasta valencià Toni Canet, autor de pel·lícules com "Amanece como puedas" o "La camisa de la serpiente", ha mort aquest dimarts als 65 anys d'edat, un dia després que la Conselleria de Cultura anunciara que li havien atorgat el premi d'honor dels Premis de l'Audiovisual Valenciana.

El cineasta valencià Toni Canet, autor de pel·lícules com “Amanece como puedas” o “La camisa de la serpiente”, ha mort aquest dimarts als 65 anys d’edat, un dia després que la Conselleria de Cultura anunciara que li havien atorgat el premi d’honor dels Premis de l’Audiovisual Valenciana.

El director, productor i guionista valencià rebrà divendres que ve, a títol pòstum, aquest guardó durant la gala de la primera edició d’aquests Premis de l’Audiovisual Valencià, en un acte en el qual se li oferirà un homenatge, han informat fonts de la Generalitat.

El director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), José Luis Moreno, va assenyalar aquest dilluns, durant l’acte de presentació dels premis audiovisuals, que Canet es portava el premi “pels seus trenta anys de trajectòria i per ser un dels pioners de les sèries documentals i de ficció quan va nàixer la televisió valenciana”.

Des que dirigira i escriguera “Amanece como puedas” (1988), Toni Canet (Llutxent, 1953) ha treballat en pel·lícules com “La camisa de la serpiente” (1996), en la qual va anar director; o en documentals d’èxit com “Las alas de la vida” (2006), en el qual va anar director i guionista i amb el qual va guanyar el premi del Festival de Cinema de Valladolid.

Després de realitzar estudis d’art dramàtic, Canet va crear en 1984 la productora Doll d’Estels, amb la qual va produir i va realitzar diversos documentals i anuncis publicitaris per a televisió.

Canet va treballar en Canal 9-Televisió Valenciana dirigint documentals com “Solfaíntima” (1990), “Crònica amarga” (1991) i “Viatjar sense bitllet” (1998), així com la sèrie de ficció “Benifotrem”, que va ser la primera sèrie de producció pròpia realitzada per TVV, emesa en 1995.

El dimecres, 14 de novembre, tindrà lloc el funeral de Canet en el Tanatori Municipal de València a les 17 hores.

Publicitat