```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Cinema Jove inaugura el seu 33 edició amb humor i música

El lema que presideix la cerimònia inaugural de la 33 edició de Cinema Jove és “la importància de la música en el cinema” i servirà de guia al duo còmic Los Hermanos Coent, autors del guió, i a l’actriu MaríaZamora per a presentar els continguts del certamen als assistents al Teatre Principal de València en la vesprada del divendres 22.

La gala ha sigut ideada, quant a la seua escenografia, per la directora d’escena María José Soler, l’escenògraf Luis Crespo i la directora d’Art del festival, Julia València. El músic Víctor Lucas i el DJ AFFKT tindran també un gran protagonisme en ella, d’acord amb el lema de la nit.

La vetlada conclourà amb les projeccions del llargmetratge holandés ‘Wij’(2018), que serà presentat pel seu director, René Eller, i pels actors AiméClaeys, Pauline Casteleyn i Salomé Van Grunsven, i del curtmetratge ‘La nit’(Martín Romero, 2018), guanyador l’any passat del Proyecto Corto Movistar+ y Pecera Estudio.“La gala està concebuda d’una manera escènica, és una gran obra de teatre però d’una sola representació” , assegura la directora de la gala, María José Soler. “Elritme és fonamental en la cerimònia i tant els tres conductors com els dos músics estan sempre en escena, en permanent comunicació, i els discursos i les projeccions s’alternen d’una manera mil·limetrada”, afig Soler.

Per part seua, l’escenògraf Luis Crespo subratlla el perillde treballar en un espai clàssic, com l’és el Teatre Principal, “on el vellut roig i els daurats s’apoderen de seguida de tot i corres el risc de caure en l’impostat i el ranci, i això no té res a veure amb l’esperit de Cinema Jove”. És per això que la gala estarà presidida, assegura, per un aire “més modern, més canalla, més nocturn però al temps lluminós”.

El Festival organitzat per l’Institut Valencià de Cultura. També intervindrà el productor castellonenc Fernando Bovaira, premi Lluna de València d’enguany per una trajectòria exitosa i caracteritzada per recolzar a nous talents, des d’Alejandro Amenábar i Julio Medem fins a Santiago Mitre o Manuel Martín Cuenca.

Exploració dels límits

A continuació de la cerimònia es projectarà el curtmetratge ‘La noche’ (Martín Romero, 2018), guanyador del Proyecto Corto Movistar+ y Pecera Estudio de l’edició anterior del festival valencià. Aquest projecte promou la producció, realització i exhibició a l’any següent del projecte de curtmetratge premiat.

Finalment, la vetlada conclourà amb la projecció del llargmetratge holandés ‘Wij’ (Rene Eller, 2018), una dura història basada en fets reals que narra l’exploració dels límits del sexe, la diversio i l’art d’un grup de joves d’estiueigen un poble proper a la frontera entre Bèlgica i Holanda.

El llargmetratge serà presentat per tres dels seus protagonistes i pel seu director, René Eller, que és perfectament conscient de la duresa de la seua pel·lícula, on huit adolescents se submergeixen en una espirald’hedonisme i sexe i acaven difuminant els límits entre el joc i la criminalitat.

“Sé que els espectadors experimenten una mescla d’atracció i repulsió per la pel·lícula”, diu Eller, qui afig que no podria descriure-la sinó com “una muntanya russa extrema” on algunes persones es commouran i unes altres experimentaran rebuig. “Però aquesta és exactament la naturalesa del bestial”.De fet, la pel·lícula és una adaptació del llibre homònim d’Elvis Peeters, que Eller defineix com “un llibre que et colpeja el cap” però que amaga “una crítica severa cap a la societat moderna i els seus efectes en la joventut”.

Últimas noticias

Contenido relacionado