Cinema Jove acull Curt Creixent, jornades professionals del curtmetratge

Curt Creixent reuneix creatius, distribuïdores, festivals especialitzats i televisions amb ponències i sessions de ‘pitching’i ‘one to one’

La 33 edició de Cinema Jove acull per primera vegada Curt Creixent, dues jornades específiques sobre el mercat del curtmetratge en les quals es reuneixen representants de la indústria del cinema en petit format de tota Espanya per a parlar de distribució, noves estratègies de venda i plataformes digitals.

A més, directius i programadors de tots els festivals especialitzats valencians acudeixen per a parlar de les seues línies de programació i diversos creadors sotmeten a estudi els seus projectes cinematogràfics, tant els que ja s’han estrenat com els que estan en fase de producció.“Sempre ens hem caracteritzat per donar suport al format del curtmetratge i per a nosaltres és una prioritat incrementar el nombre d’activitats relacionades amb aquest, no només amb projeccions, sinó interessant-nos pel complex món de la seua distribució i exhibició”, assenyala Carlos Madrid, director de Cinema Jove.

De fet, el festival va ser un dels pioners d’Europa a organitzar, en 1993, un mercat internacional del curtmetratge, esdeveniment que es va estendre durant 15 edicions de trobades professionals, que ara reprenen les jornades de Curt Creixent. En l’acte inaugural de les jornades parlaran sobre promoció institucional del curtmetratge el director de Polítiques de Màrqueting del Ministeri de Cultura, Rafael Cabrera, i el director general de l’Academia Española de Cine, el valencià Joan Álvarez. A continuació, Ismael Martín, distribuïdor de la Escuela de Cine y Audiovisual de Madrid (ECAM), i Delia Guerra, de la innovadora plataforma Movibeta, parlaran de les estratègies i experiències ‘online’ en
distribució de cinema. Finalment, Cèsar Martí, responsable de programació d’À Punt Mèdia, presentarà les línies del nou espai mediàtic públic en relació amb el curtmetratge.Dos dels actes més cridaners tenen lloc durant la primera jornada a l’edifici Rialto.

El primer és una sessió de ‘pitching’, en la qual diversos creadors disposen d’un temps molt breu per a exposar els seus projectes de curtmetratges davant un jurat compost per representants d’una important empresa productora, de la Escuela de Cine y Audiovisual de Madrid (ECAM) i de la televisió pública valenciana (À Punt), que els assessorarà per a la producció i distribució dels seus projectes.El segon és la presentació del curtmetratge ‘Acabo de tener un sueño’ per part del seu creador, Javier Navarro. Aquest curt suposa un cas d’èxit en el cinema de petit format, ja que ha sigut seleccionat en més de 800 festivals internacionals i ha aconseguit en el seu recorregut fins a 230 premis diferents. El curt serà sotmés a anàlisi entre els assistents a l’acte.

Els creadors i productors tenen oportunitat durant la segona jornada de conéixer altres professionals en les sessions ‘one to one’, que tenen lloc al MuVIM junt amb representants dels principals festivals especialitzats en curtmetratges de la Comunitat Valenciana. Entre els certàmens convidats es troben el Festival de Cine Independiente d’Elx, el Cartoons Gandia, el Docs València, Cineculpable de Vila-real o la Mostra de València Cinema del Mediterrani.

Curt Creixent, que celebra la seua quarta edició, té lloc els dies 25 i 26 de juny, a cavall entre el MuVIM i l’edifici Rialto. L’organització és a càrrec de l’Institut Valencià de Cultura, el MuVIM, l’empresa distribuïdora Some Like It Short i enguany també de Cinema Jove.

Les jornades són gratuïtes i és imprescindible la inscripció prèvia (el termini de la qual conclou el diumenge 24) en la web www.curtcreixent.org.

Publicitat