El circuit de Xest tanca 2018 amb del 90% de dies d’activitat i 230.000 espectadors

El circuit ha celebrat tretze esdeveniments de caràcter local, nacional i internacional

El circuit Ricardo Tormo ha tancat l’any 2018 amb un 89,4 per cent de dies d’activitat i l’afluència de 232.000 espectadors en els tretze esdeveniments esportius que ha acollit, van informar fonts del traçat valencià.

En total, el circuit ha celebrat tretze esdeveniments de caràcter local, nacional i internacional: sis de motociclisme, tres d’automobilisme, un de vehicles clàssics i tres d’esports aliens al motor.

El director general del circuit, Gonzalo Gobert, ha assenyalat que un any més han tancat la temporada “amb xifres pròximes al ple rendiment” que els fan ser “molt optimistes de cara al futur”.

“La salut del Circuit és molt bona, l’activitat és incessant durant tot l’any i continuem complint amb un altre dels nostres objectius, que és el d’aportar riquesa a l’economia de la Comunitat”, va afegir Gobert.

El Gran Premi de la Comunitat Valenciana, que com en anteriors edicions va tancar la temporada de MotoGP, va sumar un total de 170.708 afeccionats malgrat les dificultats derivades del mal temps en el cap de setmana en què es va disputar i de les limitacions existents en els accessos.

A més, en la temporada 2018 han destacat la celebració del València NASCAR Fest, amb 18.500 espectadors, de la segona de les cites del FIM CEV Repsol, amb 16.000 afeccionats, i del Racing Legends, que reuneix cotxes i motos clàssiques, amb més de 6.000.

El balanç d’activitat del circuit és la xifra que indica el nombre de dies en què la pista de Gran Premi compta amb algun tipus d’activitat, des d’entrenaments d’equips de competició fins a enregistraments d’anuncis publicitaris o presentacions de nous models de cotxes i motos.

A tot això s’uneixen les activitats complementàries organitzades per l’Escola de Conducció, l’Escola de Seguretat Viària i les escoles de pilots del circuit, el Bressol de Campions i la Fórmula de Campions.

Tot això suma un 89,04% d’activitat en la pista de Gran Premi del circuit, que sobre els 365 dies de l’any dóna com a resultat la xifra de 325 dies d’ús.

ValenciàEspañol