El CIS dóna una victòria fàcil al PSOE

El 41,6% encara no té clar el seu vot.

El CIS acaba de fer públic el Baròmetre corresponent a l’enquesta Preelectoral d’Abril de 2019. En el mateix s’inclou l’estimació de vot de les principals forces polítiques del país. El PSOE podria optar per formar Govern amb els suports de Ciutadans -138 del PSOE i 51 de Cs– o amb la suma d’Unidas Podemos, les seues confluències i Compromís -181 diputats-, segons l’últim baròmetre preelectoral del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

El PP deixaria de ser la força més votada i no suma per a governar

La previsió per al congrés fa que el PSOE li lleve el primer lloc al Partit Popular, però li impediria realitzar un pacte PP-Vox-Ciutadans, la coalició de dretes sumaria un total de 137 diputats, lluny dels 176 necessaris per a tindre la majoria en la cambra.

Compromís quedaria amb 2 escons

El partit nacionalista valencià aconseguiria els 2 diputats segons el sondeig, la qual cosa suposaria el deixaria en el grup mixt a expenses d’agrupar-se en altres partits per a formar grup propi.

El PSOE marca el seu valor més alt dels últims anys

Malgrat no traduir-se en un augment d’escons tan significatiu, sí que és cert que la marca del PSOE recupera pes després de la desfeta dels últims anys. La popularitat de Pedro Sánchez i les actuacions dutes a terme durant els últims mesos han fet que la intenció de vot cresca fins a situar-ho en la força més votada amb el 30,3% dels vots.

: Valencià