Els cítrics de Castelló no han registrat danys greus per la borrasca

FEPAC-ASAJA ha informat que els cultius de secà, com a fruita seca i olivera, han sigut els més beneficiats de les pluges que han recarregat aqüífers i pantans.

La Federació Provincial d’Agricultors i Ramaders de Castelló, FEPACASAJA Castelló, es troba immersa en les labors d’avaluació dels efectes que ha tingut la borrasca ‘Gloria’ en el camp i la ramaderia castellonenques. En eixe sentit, els tècnics de l’entitat, en permanent contacte amb els agricultors i ramaders castellonencs, no han rebut notificació de danys greus en cítrics, ja que la major part del cítric a la província està ja recol·lectat.

No obstant això, les fortes ratxes de vent registrades en les últimes hores per este temporal sí han ocasionat desperfectes en branques de fruiteres i desperfectes en extensions de cítrics de la zona nord de la província. En eixe sentit, el seguiment que FEPAC– ASAJA Castelló està realitzant al costat dels agricultors per estos desperfectes també s’amplia a l’evolució que tinga la fruita pendent de recol·lectar.

El president de FEPACASAJA Castelló, José Vicente Guinot, ha explicat que “encara és ràpid per a detallar les conseqüències que ha tingut el temporal en el nostre camp i la nostra ramaderia. Cal tindre en compte que encara hui la major part d’agricultors estan accedint als seus camps per primera vegada després d’estos dies de pluges, i fins i tot ramaders que tenen serioses dificultats per a accedir a les seues granges a causa de la gran quantitat de neu acumulada en les zones de l’interior”.

Quant a les conseqüències d’este temporal, el president de FEPACASAJA ha puntualitzat a més que “els efectes també han sigut dispars en diferents zones de la província. Per exemple, en la zona nord, en els voltants de Benicarló s’han registrat danys en parcel·les de cítrics i inundacions en hortes que ara cal seguir la seua evolució, i als Ports tenim diverses explotacions agrícoles amb desperfectes per la gran acumulació de neu”.

No obstant això, Guinot ha assenyalat que “amb tota la prudència i malgrat tindre casos puntuals d’afecció, en general l’aigua ha sigut beneficiosa per al nostre camp, per a recarregar els aqüífers i els embassaments de la província. Estes reserves ens permeten afrontar amb millors perspectives les pròximes dates, ja que este hivern era molt escàs en pluges fins ara”.

En eixe sentit, l’aigua acumulada en les zones castellonenques ha sigut especialment beneficiosa per al cultiu de secà, en les zones de camps de fruita seca i oliveres.

En qualsevol cas, FEPACASAJA Castelló reitera que encara és ràpid per a avaluar amb més precisió l’abast de l’afecció de la borrasca Gloria, perquè molts agricultors encara estan accedint durant la jornada de hui a les seues parcel·les.

" "
CatalanSpanish