8.9 C
Valencia

Denuncien la recol·lecció prematura de cítrics sense les condicions necessàries de maduresa i qualitat comercial

La Unió de Llauradors demana a la Conselleria d'Agricultura que garantisca la qualitat dels cítrics en este inici de campanya mitjançant un increment substancial de les inspeccions.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

LA UNIÓ de Llauradors ha detectat que determinats operadors comercials; sobretot a les comarques de la Safor, Marina Alta, Ribera Alta i Ribera Baixa, han iniciat estos dies les tasques de recol·lecció de cítrics -satsumes primerenques- en els camps quan la fruita en qüestió no reuneix encara les condicions necessàries ni de maduresa ni de qualitat comercial.

Esta recol·lecció prematura és un acte d’irresponsabilitat que amenaça i compromet seriosament les perspectives d’una campanya en la qual tot indica que la demanda de cítrics seguirà a l’alça mantenint la inèrcia positiva del final de la passada per la Covid-19.

Segons el parer de LA UNIÓ, recollir ja la fruita abans d’hora i quan encara no compleix els requisits adequats de maduresa, color o graus Brix, és una autèntica temeritat i irresponsabilitat manifesta que pot tirar al trast l’inici de la campanya i comportar un efecte dominó per a les varietats de mitja campanya, així com un engany a les persones consumidores en desincentivar la repetició de la compra. Per això des de l’organització es fa una crida a la responsabilitat dels diferents operadors comercials perquè no s’incórrega en eixes pràctiques.

LA UNIÓ espera que siguen simplement casos aïllats i que en esta campanya citrícola es procedisca amb rigor, que cessen ja d’esta manera les pràctiques especulatives i que no es comercialitzen cítrics recol·lectats prematurament sense tindre les condicions adequades de maduresa. “Si es torna a caure en aquesta pràctica per les presses d’eixir als mercats ens podem carregar la campanya, la Generalitat ha de vigilar molt atentament la recol·lecció i comercialització de la fruita que eixirà”, assenyala Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ.

- Publicitat -

Peris demanda “una actitud professional als operadors comercials i citricultors perquè es complisca i respecte a l’estat òptim dels cítrics i s’evite l’avançament en la recol·lecció d’aquella fruita que no respecte els requisits de qualitat establits. En cas de produir-se una recol·lecció inadequada de la fruita significarà un perjudici per a la resta de la campanya perquè es desincentiva el consum i l’experiència ens indica que un bon inici de la campanya és primordial per a un bon desenvolupament posterior d’esta”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,329FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià