20.6 C
Valencia

Denuncien la recol·lecció prematura de cítrics sense les condicions necessàries de maduresa i qualitat comercial

La Unió de Llauradors demana a la Conselleria d'Agricultura que garantisca la qualitat dels cítrics en este inici de campanya mitjançant un increment substancial de les inspeccions.

- Publicitat -AVL

LA UNIÓ de Llauradors ha detectat que determinats operadors comercials; sobretot a les comarques de la Safor, Marina Alta, Ribera Alta i Ribera Baixa, han iniciat estos dies les tasques de recol·lecció de cítrics -satsumes primerenques- en els camps quan la fruita en qüestió no reuneix encara les condicions necessàries ni de maduresa ni de qualitat comercial.

Esta recol·lecció prematura és un acte d’irresponsabilitat que amenaça i compromet seriosament les perspectives d’una campanya en la qual tot indica que la demanda de cítrics seguirà a l’alça mantenint la inèrcia positiva del final de la passada per la Covid-19.

Segons el parer de LA UNIÓ, recollir ja la fruita abans d’hora i quan encara no compleix els requisits adequats de maduresa, color o graus Brix, és una autèntica temeritat i irresponsabilitat manifesta que pot tirar al trast l’inici de la campanya i comportar un efecte dominó per a les varietats de mitja campanya, així com un engany a les persones consumidores en desincentivar la repetició de la compra. Per això des de l’organització es fa una crida a la responsabilitat dels diferents operadors comercials perquè no s’incórrega en eixes pràctiques.

LA UNIÓ espera que siguen simplement casos aïllats i que en esta campanya citrícola es procedisca amb rigor, que cessen ja d’esta manera les pràctiques especulatives i que no es comercialitzen cítrics recol·lectats prematurament sense tindre les condicions adequades de maduresa. “Si es torna a caure en aquesta pràctica per les presses d’eixir als mercats ens podem carregar la campanya, la Generalitat ha de vigilar molt atentament la recol·lecció i comercialització de la fruita que eixirà”, assenyala Carles Peris, secretari general de LA UNIÓ.

Peris demanda “una actitud professional als operadors comercials i citricultors perquè es complisca i respecte a l’estat òptim dels cítrics i s’evite l’avançament en la recol·lecció d’aquella fruita que no respecte els requisits de qualitat establits. En cas de produir-se una recol·lecció inadequada de la fruita significarà un perjudici per a la resta de la campanya perquè es desincentiva el consum i l’experiència ens indica que un bon inici de la campanya és primordial per a un bon desenvolupament posterior d’esta”.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,708FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

El dia 22 transport gratuït en Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus

Amb motiu d'esta celebració inclosa en la Setmana Europea de la Mobilitat, els transports autonòmics obrin les seues portes tot el dia.

El PSPV de Massanassa proposa reparar el muret i la tanca del Passeig del Barranc

El PSPV-PSOE de Massanassa ha registrat una proposta per a reparar el mur i la tanca que delimiten el barranc de Chiva al llarg del carrer Passeig del Barranc.

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.
- Advertisement -

: Valencià