Cantó (Cs) nega haver evitat impostos a través d’una societat per a cobrar com a actor: “És absolutament legal”

Assegura estar "molt tranquil" i que no ha rebut "ni un sol requeriment ni multa" d'Hisenda

Europa Press

El candidat de Ciudadanos (Cs) a la Presidència de la Generalitat Valenciana, Toni Cantó, ha negat que haja evitat pagar impostos a Hisenda a través d’una societat entre 2002 i 2004 per a cobrar els seus treballs com a actor i presentador. “Tot el que he fet durant tota la meua vida ha sigut absolutament legal”, ha assegurat, i s’ha mostrat “molt tranquil”.

Segons publica ‘eldiariocv.es’, Cantó hauria muntat la societat Detle Producciones SL per a cobrar els seus treballs com a actor i presentador entre 2002 i 2004, amb la qual s’hauria estalviat el pagament d’impostos.

Rovira  

D’acord amb la mateixa informació, aquesta societat, centrada en activitats de postproducció cinematogràfica, vídeo i programes de televisió, no hauria tingut cap treballador ni generat quasi gastos durant el seu primer any de funcionament, encara que posteriorment sí que va abonar salaris sense Seguretat Social. En 2004 ja no va presentar els comptes anuals i en 2005 es va extingir, com arreplega la mateixa informació.

Cantó, a preguntes dels periodistes per si efectivament va crear aquesta societat per a evadir impostos, ha assegurat que va tindre una empresa “molts anys” per a contractar personal. “Jo he coproduït sèries de televisió, funcions de teatre, he fet classes, he contractat gent, per a això és necessària una empresa; és legal”, ha subratllat.

I ha insistit: “He tingut durant tota la meua carrera una empresa perquè he contractat treballadors, he creat i produït funcions de teatre, he escrit espectacles, he fet classes de teatre i he fet multitud d’activitats per a les quals necessitava eixa ferramenta”.

“ESTIC MOLT TRANQUIL”
Ara bé, ha assegurat que “mai” ha rebut al llarg de la seua vida “ni un sol requeriment d’Hisenda que diga que alguna cosa no fora absolutament legal, ni tan sols una multa”. “Estic molt tranquil”, ha resolt.

Preguntat pel cas del ministre de Ciència, Pedro Duque, del que el setembre de 2018 es va publicar que hauria adquirit un xalet de luxe a Xàbia (Alacant) a través d’una societat patrimonial, i per la postura “inquisitiva” que va tindre aleshores Ciutadans, Cantó ha respost: “Pregunte-li a Pedro Duque què va fer malament”.

“El que jo he fet és absolutament legal. En tota la meua vida, que he estat més de trenta i tants anys treballant en l’empresa privada, no he rebut ni un sol requeriment d’Hisenda ni una sola notificació. He fet tot legal i he pagat tots els impostos que havia de pagar”, ha reiterat.

En aquesta línia, des de la formació taronja afegeixen que “no era una societat unipersonal” i que no es va crear per a evadir impostos perquè “produïen obres i tenien gent contractada”. “No és com el de Màxim Huerta que Hisenda li va demandar”, remarquen les mateixes fonts, i posen l’accent que la situació de Cantó “és legal perquè Hisenda no li ha enviat cap notificació”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela