Els compromisaris valencians de Ciudadanos, fidels a Cantó, Argüeso i Gimeno

Les eleccions primàries de l'agrupació taronja, en l'àmbit estatal han donat la victòria a Arrimadas amb un 78% front Igea que no ha obtingut representació a la Comunitat Valenciana.

La candidatura conjunta pel portaveu en les Corts Valenciana, Toni Cantó; l’actual líder orgànic, Emilio Argüeso; i el responsable d’Acció Institucional, Jesús Gimeno, s’ha emportat la major part dels compromissaris en les eleccions primàries de Ciudadanos en la Comunitat Valenciana.

Els afiliats del partit taronja han votat al llarg este cap de setmana als 37 compromissaris amb els quals la Comunitat comptarà en l’Assemblea General del partit. Un procés per al qual es presentaven fins a 159 persones.

Dels diputats autonòmics, Ruth Merino i María Quiles, pròximes a Cantó, han resultat triades per València i Alacant respectivament; igual que Cristina Gavarda, pròxima a Gimeno, i Eduardo del Pou i Jesús Salmerón -més pròxims a Argüeso. Encara que ha quedat fora Vicente Fernández, pròxim a Cantó.

També ha entrat per Alacant el parlamentari Tony Woodward, que es va presentar en solitari tot i estar en la linea del portaveu en les Corts.

Els regidors de l’Ajuntament de València Narcís Estellés, Javier Copoví, Amparo Picó -tots ells de la línia del portaveu municipal, Fernando Giner- han obtingut representació.

En el cas dels edils d’Alacant, Mari Carmen Sánchez ha aconseguit els vots necessaris, però no ha estat el cas d’Adrián Santos. Tots dos són persones pròximes a Argüeso. També a Alacant, la diputada nacional Marta Martín ha estat triada com a compromissària, liderant la llista per esta província en nombre de suports.

Estos resultats semblen tranquilitzar, de moment, a aquells que temien que les llistes alternatives forjades en base al descontent pel funcionament intern del partit guanyaren pes en l’organigrama a través d’estes primàries. Només en el cas de València, per exemple, la «Tercera Via» ha tret tres compromissaris.

Tampoc existeix cap representant afí a a el sector crític de Francisco Igea. El vicepresident de Castella i Lleó no té gairebé presència en territori valencià.

Quant a la participació, destaca que no ha arribat ni a la meitat del cens en cap província. En el cas de València, ha estat del 42,2% amb 547 afiliats; a Alacant del 47,85% amb 412 afiliats i a Castelló del 46,64% amb 118 afiliats.CatalanSpanish