Ciudadanos porta al Consell de Transparència els incompliments de l’EMT

Estellés: "L'EMT està incomplint articles de la Llei com els relatius a la publicitat dels comptes bancaris o les despeses de viatges que realitzen els càrrecs directius".

PublicitatAVL

El grup municipal Ciudadanos(Cs) a l’Ajuntament de València portarà al Consell de Transparència els incompliments de l’EMT després d’haver detectat absència d’informació que la llei obliga al fet que siga pública.

“L’EMT és una empresa que gestiona més de 117 milions d’euros, dels quals 68 milions provenen de les arques municipals, i en la qual s’ha demostrat que la gestió dels diners públics manca del degut control”, ha declarat el regidor de Cs Narcís Estellés. “A més, se suma que no compleix amb algunes de les normes de transparència i bon govern que exigeix la Llei 2/2015, de 2 d’abril, de Transparència, Bon Govern i Participació Ciutadana de la Comunitat Valenciana”, ha afegit.

PublicitatRovira  

Estellés ha detallat que en el portal no estan les dades relatives als comptes bancaris, les resolucions de compatibilitat dels empleats o d’autorització de l’exercici d’activitat privada, els viatges i desplaçaments fora de la ciutat dels directius (tampoc l’agenda) i la informació estadística sobre la tipologia dels contractes que adjudica l’EMT.

D’altra banda, el regidor taronja ha criticat que “també està desactualitzat el portal, des de 2018, en la publicitat dels contractes, els contractes menors o convenis i els informes del grau de satisfacció d’usuaris”.

“L’incompliment de la Llei, amb el cas de l’estafa a l’EMT i el cas Ribó, és la voluntat de Grezzi i el seu equip. No estan facilitant que la ciutadania puga veure pels seus propis mitjans com es gestiona l’EMT i en què estan gastant els seus diners”, ha dit Estellés.

En este sentit, el regidor de Cs ha recordat que la Llei de Transparència també obliga la Fundació de la Policia Local a tindre un portal de transparència actualitzat que, “hui dia, no sols es troba buit de contingut sinó que, a més, quan hem preguntat en comissió, el regidor Aarón Cano és capaç de citar-lo per a aclarir qüestions sobre personal i de gestió de la Fundació”.

Per a concloure, Estellés ha incidit en què a l’Ajuntament de València es va signar el codi ètic del Bon Govern de la Generalitat i “tots els regidors, també els de l’equip de govern, ens vam comprometre a complir entre altres el seu article 36 de transparència i publicitat activa i la Llei 2/2015, de 2 d’abril”.