Ciudadanos demana augmentar la protecció de ‘Marques de Camp’ del Cabanyal

Giner exigeix un pla de mobilitat i una anàlisi social del barri entre les al·legacions a la segona exposició pública del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar.

El grup Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València ha presentat sis al·legacions a la segona exposició pública del Pla Especial del Cabanyal-Canyamelar, entre les quals es troben un paquet de propostes socials i altres dirigides a exigir el compliment de la normativa autonòmica sobre redacció de plans de mobilitat i anàlisi social del barri. Entre les propostes més destacades es troba també augmentar la protecció dels habitatges de ‘Marqués de Camp’.

“És una iniciativa recolzada pels propietaris de les cases i l’Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar. Són cases de 1875, alçades després de l’incendi que va destruir les antigues barraques. Actualment només tenen protecció tipològica i creiem que han de tindre parcial. A més, plantegem incloure-les en una futura ruta turística de la zona com a referents culturals i que el Consistori valores la seua adquisició”, ha detallat el portaveu de Cs, Fernando Giner.

Giner, qui, al costat del regidor Narcís Estellés, ha realitzat una visita a la zona i s’ha reunit amb diferents responsables de col·lectius veïnals i culturals, ha explicat que “l’objectiu de Ciutadans és millorar la qualitat de vida del barri del Cabanyal-Canyamelar”. “Hem donat suport a la proposta del PAC i en la primera part d’exposició es van recollir algunes de les nostres consideracions, ara volem aprofundir i proposar altres noves”, ha detallat Giner.

Quant a les modificacions urbanístiques, Ciutadans planteja modificar la parcel·la UE Doctor Lluch, on contempla construir dos edificis residencials que, inicialment, són per a reallotjar als residents en el Bloc de Portuaris. El regidor Narcís Estellés ha explicat que “en aqueix lloc, el Pla Especial del Passeig Marítim contempla la reconstrucció del Pósit de Pescadors, un edifici històric del Cabanyal, on va estar l’escriptor Blasco Ibáñez”. “Nosaltres plantegem reconstruir-ho, com demanen els veïns de la zona, i mantenir la majoria de la zona residencial prevista per als reallotjaments. Considerem que és compatible l’un amb l’un altre”, ha manifestat.

D’altra banda, Estellés ha apuntat que “el PAC ha de comptar amb un pla de mobilitat especifique, tal com estipula la legislació autonòmica. L’altre document necessari és una anàlisi del barri actual basant-nos en el Pla Va Cabanyal de participació fet fa quasi cinc anys”, ha explicat l’edil Estellés.

D’altra banda, el grup Cs ha fet una nova picada d’ullet a l’arrelada Setmana Santa Marinera del Cabanyal. “El PAC recull la seua declaració com a Bé de Rellevància Local, però plantegem també la inclusió dels taulells de les estacions dels anomenats Viacrucis de les parròquies dels Àngels, en el Cabanyal, i del Rosari, en el Canyamelar. Alguns d’aqueixos retaules són dels anys 20 del segle XX i altres posteriors a la contesa civil”, ha declarat el portaveu de Cs, Fernando Giner.CatalanSpanish