Les baixes per maternitat ja no penalitzaran en l’accés als programes de recerca

Ciudadanos destaca la "importància d'aquesta mesura, que suposa un pas més per a trencar el sostre de cristall en la carrera científica i docent"

Les baixes per maternitat ja no suposaran una penalització en l’accés als programes de recerca gràcies a la proposta del grup parlamentari Ciudadanos (Cs) en Les Corts Valencianes, que ha sigut aprovada per unanimitat de la resta de grups.

“Volem que es corregisquen els barems de les ajudes a la recerca que depenguen de la Generalitat Valenciana, i que, per primera vegada, es contemplen les aturades de les professionals que desitgen ser mares, però també dels pares que s’acullen a la baixa per paternitat, dones víctimes de violència de gènere, i aquelles persones malaltes o amb un altre tipus d’obligacions personals relacionades”, ha explicat la diputada Merche Ventura.

La portaveu d’Igualtat de Cs ha explicat que, en concedir-se les ajudes, “s’avalua el currículum dels sol·licitants durant els últims sis anys, sense tindre en compte si podia haver-hi hagut una aturada justificada que haja repercutit en la producció científica”.

“És important fomentar la coresponsabilitat alhora que deixem d’obligar a les dones a haver de triar entre ser mares o continuar amb la seua carrera”, ha afegit la parlamentària, qui ha destacat “la importància d’aquesta proposta perquè suposa un pas més per a trencar el sostre de cristall en la carrera científica”.

En aquesta línia, ha explicat que “la desigualtat de gènere pot comprovar-se, per exemple, en l’última convocatòria del programa de subvencions Grisolía, on solament es van beneficiar tres dones, enfront de 31 homes”.

A més, la proposta de Cs ha inclòs traslladar al Govern d’Espanya les mesures acordades per a desenvolupar un Pla Estratègic d’igualtat i conciliació en la carrera docent i investigadora. “També volem instar a les universitats valencianes al fet que apliquen aquestes mesures i instauren programes d’igualtat efectius”, ha conclòs Ventura.

Publicitat