Ciudadanos entregarà els ‘Premis Festes i Tradicions Ciutat de València’

Fernando Giner i Amparo Picó anuncien que el grup municipal Cs a l'Ajuntament de València premiarà a les persones i col·lectius més reconeguts de l'àmbit de les festes i les tradicions valencianes.

329

El portaveu de Ciudadanos (Cs) a l’Ajuntament de València, Fernando Giner, ha anunciat que, en 2020, el seu grup municipal entregarà els ‘Premis Ciutadans Festes i Tradicions Ciutat de València’. Uns reconeixements atorgats a aquelles persones o col·lectius la labor dels quals haja sigut “altament significativa en l’àmbit de les festes i tradicions valencianes”.

“En el grup municipal Ciudadanos som conscients del privilegi que tenim els valencians en comptar amb un rellevant patrimoni cultural i festiu, amb més de 80 festes, amb les seues respectives tradicions, celebrades a la ciutat de València”, ha declarat la regidora de CsAmparo Picó, qui ha afegit: “moltes d’elles amb segles d’història, com les Falles, la Setmana Santa Marinera, la Festa Vicentina, el Corpus i els Moros i Cristians, entre altres, així com les nombroses festes populars i patronals dels barris de la nostra ciutat”.

Els ‘Premis Ciutadans Festes i Tradicions Ciutat de València’ tenen com a principal objectiu valorar i reconéixer el treball de 14 persones o col·lectius en diferents categories: Premi a la festa de la Setmana Santa Marinera de València; Premi a la Festa Vicentinas; Premi a la festa del Corpus Christi; Premi a la festa de Moros i Cristians; Premi a les festes de barris i pobles; Premi a les tradicions valencianes; Premi als gremis i oficis artesanals; Premi a l’art de la pirotècnia; Premi a la singular labor de l’artista faller; Premi a la trajectòria musical; Premi a la difusió cultural; Premi als projectes solidaris i Premi als mitjans de comunicació especialitzats en festes.

Per a concloure, Amparo Picó ha recordat que “a València, hi ha moltíssimes persones que treballen, altruistament, durant els 365 dies de l’any perquè es puguen celebrar les nostres festes, a més de fer que estes perduren. Dones i homes amb una destacada trajectòria, als quals volem fer un merescut reconeixement públic”.