Ciudadanos presentarà una esmena a la totalitat dels pressupostos de la Generalitat perquè són “irreals i ficticis”

Juan Córdoba critica la partida d'un milió d'euros "que Presidència repartirà de manera totalment arbitrària i sense cap control"

El grup parlamentari Ciudadanos (Cs) presentarà una esmena a la totalitat dels Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2019, “perquè són irreals i ficticis”, segons ha explicat el portaveu adjunt Juan Córdoba després de la junta de portaveus en Les Corts Valencianes.

“S’inclouen diverses partides que no se sap com es materialitzaran, i la primera que hauria de suprimir-se és la que contempla els 1.325 milions d’euros perquè no hi ha cap seguretat que es vagen a rebre”, ha afegit.

A més, el parlamentari ha criticat que “també estiga en l’aire poder rebre 600 milions d’euros pressupostats en Sanitat, 300 dels quals els aportaria el Govern en concepte de l’atenció que es presta a pacients d’altres autonomies”. No obstant això, Córdoba ha assegurat que “el Ministeri de Sanitat en cap moment s’ha compromés a açò”.

El portaveu de Sanitat de Cs ha lamentat que “la situació, de fet, no siga exclusiva d’una sola cartera, sinó que es dóna en totes les Conselleries”.

D’altra banda, Córdoba ha avançat que “Cs també esmenarà la partida d’un milió d’euros de la qual disposa Presidència per a subvencions directes”. “Estem en contra que es reserve una quantitat de diners de tots els valencians per a ajudes que es repartiran de manera totalment arbitrària i sense cap control”, ha conclòs.

Publicitat