Ciudadanos se prepara per a realitzar canvis en la província de Castelló

Després dels multiples conflictes de les eleccions municipals i la debacle del 10-N, la formació taronja vol aprofitar la caiguda de Sandra Julià per a incentivar un canvi en el timó.

La formació taronja ha sigut una constant de conflictes en la seua formació des dels seus origens.

Ja amb l’arribada de Sandra Julià en 2015 i ser designada com a subdelegada territorial va haver els primers damnificats en les llistes a les eleccions generals, on van deixar el seu lloc: Benito Antonio Cervantes i Manuel Hernández Gómez, membres de les agrupacions de Borriana i la Vall d’Uixó. Des d’aleshores el degoteig de persones que han deixat la formació taronja en la província s’ha convertit en una constant.

PublicitatAVL

Un dels moments on Sandra va generar la màxima tensió va ser el dia de presentació de les llistes municipals als jutjats. Persones com Jesús Merino en Castelló o la líder de CIBUR Mariola Aguilera veien mutilades les seues llistes per a posar a gent afí a la gent de Julià. La situació va acabar, com és ja costum en Ciudadanos Castelló, en els tribunals.

Amb la dimissió d’Albert Rivera i el fracás electoral que ha encarnat Sandra Julià en la província en perdre el seu escó com a diputada, comença a gestar-se el canvi. L’absència de Julià per a donar suport a Arrimadas va ser més que eloqüent i els primers noms que sonen en la baralla són prou diversos.

Entre els possibles candidats amb més suport per part de les bases estan el regidor de Vila-real i professor de l’UJI Domingo Vicent i Cristina Fernández, que ha aconseguit entrar a l’equip de govern de Benicàssim amb el Partido Popular.

D’altra banda tot apunta a que una de les favorites de Cantó puga ser una nova incorporació de Ciudadanos amb experiència en la política des de l’adolescència, la regidora de la Jana Lucía Clemente va anunciar fa poc el seu ingrés en Ciudadanos després de les males relacions que va tindre amb el PP provincial. Clemente s’ha deixat veure amb Cantó en els últims actes i també és afí a Inés Arrimadas. Amb la candidatura de Clemente desde Ciudadanos buscarien una persona jove amb recorregut polític i sense els vicis dels conflictes interns.

A dia de hui la direcció regional encara no s’ha postulat sobre la data per a un congrés, fonts pròximes a Cantó han assegurat la proximitat de canvis, però està per veure el dia i hora que estos se materialitzen.

Esta publicació està disponible en : Valencià