Ciutadans exigeix un pla urgent per al segellat i la recuperació dels abocadors

Emigdio Tormo insta al Consell i Ajuntaments a "augmentar les inspeccions" i "implementar noves ordenances de gestió de residus"

El portaveu d’Agricultura de Ciutadans (Cs) en Les Corts valencianes, Emigdio Tormo, ha exigit un pla urgent per al segellat i recuperació dels abocadors valencians i ha considerat “preocupant que no es duguen a terme mesures eficaces en els abocadors il·legals”.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que en 2016, la Generalitat va anunciar el segellat d’una trentena d’abocadors sense ús, però fins al moment l’actuació s’ha limitat als projectes de la Basseta Blanca i La Murada. “El segellat d’aquests 30 abocadors és de màxima urgència ja que generen abocaments continus que provoquen l’erosió del terreny, lliscaments en els talussos, a més d’enfonsaments i surgencies de lixiviats, entre altres coses”, ha afegit.

Rovira  

Segons Tormo, “només en l’abocador il·legal d’Utiel, a la província de València, fins a huit empreses de diferents punts d’Espanya van acumular en un any 30.000 tones de plàstic, una situació que va tardar set mesos a resoldre’s per part de l’Ajuntament”. Exemples com aquest, per al diputat “són una mostra de com la gestió dels residus en la Comunitat Valenciana està suposant un greu perill per al medi ambient”, per això ha instat al Consell a “elaborar un llistat actualitzat de tots els punts que incompleixen la legislació i estimar el cost que suposaria la seua eliminació i recuperació de l’estat original dels terrenys que ocupen”.

A més, ha sol·licitat que “s’augmenten el nombre d’inspeccions a nivell autonòmic” així com que “els diferents Ajuntaments implanten una ordenança municipal que regule eficaçment la generació de residus en les obres, en la qual s’obligue als responsables a una correcta gestió d’aquests”.

PublicitatJuega Limpio Orihuela