16.4 C
Valencia

La Ciutat Creativa promociona a la Xina la cuina de la Marina i la formació universitària

El cuiner de Xàbia Alberto Ferruz presenta una ponència en Macao.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -
Dénia assistirà la setmana que ve al Fòrum Gastronòmic de Macao (Xina), que acollirà una nova trobada de Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO. Sota el títol de “El Potencial de la Gastronomia”, el fòrum se celebra del 17 al 19 de gener, amb debats i demostracions culinàries. La delegació de Dénia visitarà posteriorment les ciutats de Shundé i Hong Kong, on mantindrà contactes sobre col·laboracions en matèria comercial i formativa.
El Fòrum té enguany com a activitat destacada paral·lela un debat sobre la formació superior en l’ensenyament gastronòmic. En una de les sessions intervindrà el regidor de Relacions Internacionals, Òscar Mengual, que parlarà sobre la introducció a Dénia del grau de Ciències Gastronòmiques i el projecte del Centre Internacional de Gastronomia del Mediterrani.
Està previst que al fòrum estiguen presents els representants de 22 de les 26 ciutats creatives que actualment integren la xarxa UNESCO de la Gastronomia. La ciutat organitzadora, Macao, s’hi va incorporar el mes de novembre passat, junt amb altres set ciutats de tot el món que es presentaran a la xarxa en una sessió que tindrà lloc dimecres 17. Les ciutats aprofitaran per a fer reunions de caràcter organitzatiu i tècnic, a les quals assistirà el director de l’Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades.
En la delegació de la Ciutat Creativa de Dénia figura també el cuiner Alberto Ferruz, del restaurant BonAmb de Xàbia, amb dos estrelles Michelin. Ferruz ha sigut expressament convidat pels organitzadors per a participar en una sessió que reuneix a famosos cuiners de tot el món perquè expliquen les seues experiències. El cuiner de Xàbia presentarà una ponència amb el títol “La creativitat creix en l’entorn” i compartirà debat amb dos dels cuiners més famosos de la Xina: Chan Chek Keong, de Macao, i Li Kai, de la ciutat de Chengdú, qui va participar en el Festival Gastronòmic D*na de Dénia.
El Fòrum de Macao ja va convidar la ciutat de Dénia en l’anterior edició, celebrada al mes de novembre de 2016, en la qual va estar present el cuiner de Pego Evarist Miralles.
VISITA A SHUNDÉ I HONG KONK
 
Una vegada clausurat el Fòrum de Macao, la delegació de Dénia ha sigut convidada a visitar, els dies 20 i 21, la ciutat  xinesa de Shundé, integrada en la xarxa UNESCO i una de les primeres en establir contactes amb Dénia. La responsable de la Ciutat Creativa xinesa, Fang Li, ha estat dues vegades a Dénia i ha visitat els pobles de la Marina recorrent els seus espais agrícoles i gastronòmics.
La ciutat de Shundé està executant actualment un projecte de parc temàtic internacional de Gastronomia, el més gran de la Xina, l’ICCEC (International Cuisine Cultura Exchange Center), on es reservarà un espai permanent per a l’ús de les ciutats que formen part de la xarxa UNESCO, que podran disposar de les instal·lacions per a promocionar la seua cuina, organitzar mostres de productes, degustacions o demostracions culinàries, i establir intercanvis culturals i comercials.
Abans d’abandonar la Xina, el dilluns 22, la delegació de Dénia serà rebuda en l’Institut Culinari Internacional de Hong Kong, depenent del que es coneix com el Vocacional Training Council (VTC) i que es considera l’escola gastronòmica més important de la Xina i un referent de la formació culinària internacional. És equiparable al Basque Culinary Center, amb el qual manté estretes relacions a l’hora de desenvolupar programes i organitzar trobades i debats internacionals.
La visita inclou entrevistes amb els responsables de l’Institut per a obrir vies de col·laboració futura amb el Grau de Gastronomia de la Universitat d’Alacant i el projectat Centre Internacional de Gastronomia del Mediterrani.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,559FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià