sábado, 18 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

La ciutat d’Elx registra 43 atesos en la Nit de l’Albà

Així, és habitual que aqueixa nit es registren ferits per la manipulació de pólvora en els hospitals i diferents punts d’atenció sanitària, encara que és necessari destacar que cada vegada el nombre és menor.

Enguany el balanç definitiu de ferits registrats en la ciutat d’Elx ha sigut d’un total de 43 lesionats, tots de caràcter lleu. Per segon any consecutiu cap pacient ha precisat ser traslladat a la Unitat de Cremats de l’Hospital General d’Alacant.

La Nit de l’Albà compta amb un dispositiu especial de seguretat compost per policies, bombers, membres de protecció civil i voluntaris de DYA que vetlen perquè la nit més espectacular de les festes il·licitanes es desenvolupa amb el menor nombre d’incidents possible. Per la seua banda, els Hospitals General Universitari d’Elx i Vinalopó reforcen el seu personal de cara a aqueixa nit per a prestar una millor assistència en aquesta ocasió especial.

Roda de premsa

L’Ajuntament d’Elx ha acollit una roda de premsa per a donar a conéixer les dades concretes registrades, en la qual han comparegut l’alcalde d’Elx, Carlos González, el regidor de Festes, José Pérez, el director mèdic del Departament de l’Hospital General d’Elx, Jaume Sastre, la directora mèdica de l’Hospital del Vinalopó i Eva Baró.

Del total de 43 ferits per accident festiu relacionat amb l’ús de focs artificials, 8 han sigut atesos en l’Hospital d’Elx, 2 en el de Vinalopó, 5 en el PAS de Toscar i, 1 en el nou PAS d’Altabix. El PAC de l’Altet no va registrar pacients.

Tots els ferits lleus

Els 43 pacients han sigut lleus i cap ha precisat ser traslladat a la Unitat de Cremats de l’Hospital d’Alacant, encara que 3 han presentat ferides catalogades com més importants per la seua complexitat. Tots van ser tractats en el seu moment i daus d’alta i en cas necessari seran atesos en dies posteriors de manera ambulatòria.

Els motius de les lesions han sigut: 20 per carretons, 9 per caiguda de canyes i 14 per altres motius relacionats amb l’ús de material pirotècnic.

Enguany el primer ferit va ser atés a les 21.45 hores en l’Hospital de Vinalopó i l’últim a les 3.20 de la matinada, també per l’Hospital del Vinalopó.

Per sexes, es van atendre 27 homes i 16 dones. El pacient de major edat va ser atés per l’Hospital General d’Elx. Es tracta d’un home de 66 anys amb ferides de caràcter més complex, però amb diagnòstic lleu i que serà tractat de forma ambulatòria. El pacient de menor edat és un xiquet d’un any atés en el PAS de Toscar i diagnosticat com a lleu. 18 dels 43 ferits van ser dins de la gàbia de carretons i 25, fora.

El nombre de ferits s’ha reduït, una vegada més, enguany respecte al passat any 2016, en el qual la ciutat d’Elx va registrar un total de 46 ferits.

Jaume Sastre ha explicat en la roda de premsa que “enguany s’han atés un total de 8 ferits en l’Hospital d’Elx, i a més tots de caràcter lleu, una dada que coincideix amb el del passat any. Tots els pacients van ser donats d’alta de forma immediata, encara que algun d’ells presentara ferides més importants però el seu estat general no revesteix gravetat i seran tractats de forma ambulatòria”.

Per la seua banda, Baró ha manifestat que “en l’Hospital del Vinalopó s’han atés al primer i últim ferit de la nit, tots dos amb ferides lleus que no van requerir ingrés”. “Hem de destacar que les labors de prevenció i informació que es realitzen permeten des de fa uns anys gaudir de les festes il·licitanes sense incidents greus”, ha afegit.

Últimas noticias

Contenido relacionado