22.2 C
Valencia

Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Chiva, Corbera i Losa del Obispo entren en l’era de les ciutats intel·ligents

AVAESEN i la Diputació de València els entreguen les guies Smart City que els permeten avançar en solucions intel·ligents.

- Publicitat -AVL

Els ajuntaments de Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Chiva, Corbera i Losa del Obispo han rebut de AVAESEN i la Diputació de València la Guia Smart City en la qual porten treballant en els últims mesos, en un exemple de col·laboració publicoprivada per a dur a terme accions que milloren la vida dels ciutadans.

El Think tank Smart Cities de AVAESEN ha celebrat un nou Demo Day online centrat en solucions d’energia per a municipis de qualsevol grandària, en el qual s’han mostrat solucions com les comunitats energètiques locals, l’autoconsum compartit, la generació d’energia a través de residus urbans, o l’emmagatzematge per a renovables en edificis públics.

A més, han participat en la jornada exposant els seus reptes i actuacions en energia i mobilitat els ajuntaments de Tavernes de la Valldigna, l’Eliana i Canet d’en Berenguer.

El president de AVAESEN, Marcos J. Lacruz, va incidir en la seua presentació en què “el que era un somni fa uns anys, que poguérem proveir-nos al cent per cent d’energia renovable, ara és un objectiu, i els municipis i els seus ajuntaments han de formar part d’esta transformació que genera riquesa i ús de manera sostenible”. Per la seua part la diputada d’Innovació de la Diputació de València, Mentxu Balaguer, va posar l’accent sobre les ajudes que este 2020 es destinaran a més de 50 municipis de la província de València en Smart city, amb 1 milió d’euros de partida pressupostària.

L’energia i la sostenibilitat lideraran la reconstrucció que planteja la Unió Europea amb 750.000 milions d’euros. A més el ‘Green Deal’ planteja un horitzó 2021-2027 en el qual s’invertiran 100.000 milions d’euros a la UE en eficiència energètica d’edificis, emmagatzematge o hidrogen com a font d’energia.

Des de AVASESEN i el seu Think tank Smart Cities s’ha incidit en què anticipar-se és essencial per a poder beneficiar-se d’ajudes, inversions i liderar esta transformació, d’aquí ve que jornades com esta suposen un repte per a aportar solucions i executar projectes.

Què és una guia smart city

Les guies que s’han entregat a Sagunt, Tavernes de la Valldigna, Chiva, Corbera i Losa del Obispo parteixen d’un diagnòstic de la situació en cinc àrees: innovació social; energia; medi ambient, infraestructures i habitabilitat urbana; mobilitat urbana; i govern, economia i negocis.

En cadascuna d’estes àrees la guia fa una anàlisi de la situació en la qual parteix cada municipi, per a després marcar reptes individuals en funció de les solucions que ja tenen implementades, per a marcar prioritats en inversions futures en smart city, i finalment proposar exemples concrets per a cada solució de casos d’èxit que podrien ser exportats a aqueix municipi en qüestió.

El Think tank Smart Cities www.thinksmartcities.es

El Think tank Smart Cities és un gran laboratori de projectes de ciutats intel·ligents i sostenibles enfocada a la ‘recuperació verda’ que planteja la Unió Europea.

El Think tank està format per més de cent membres: empreses de diversos sectors (energia, TIC, seguretat, mobilitat, aigua, residus…), ajuntaments, diputacions, entitats de finançament públic i privat, instituts d’investigació, start-ups, associacions, administracions públiques locals i regionals i diputacions, co-creant les ciutats del futur.

El grup treballa des de 2017 en múltiples eixos: innovació social, energia, medi ambient, infraestructures, habitabilitat, mobilitat urbana, govern, economia i negocis, ha mobilitzat més de 2 milions d’euros de finançament públic a projectes i el seu model ha sigut replicat en altres regions de la UE.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,779FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià