7.7 C
Valencia
12:52 pm - lunes, 6 abril 2020
- Publicitat -Reciplasa

L’Aula Virtual de l’UJI duplica visites el primer dia lectiu de la quarantena

- Publicidad -
- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

L’Aula Virtual de la Universitat Jaume I ha duplicat el nombre de visites respecte a setmanes anteriors en el primer dia sense docència presencial al campus davant la situació excepcional generada per les mesures de contenció de l’expansió del coronavirus SARS-CoV-2, causant de la malaltia COVID-19 i les restriccions que comporta en el desenvolupament de l’activitat universitària. En concret, mitjançant l’Aula Virtual, i fins a les 12 hores, s’havien comptabilitzat més de 30.000 accessos a recursos, tasques i qüestionaris; i realitzat prop de 10.000 interaccions a través de fòrums, xats i diàlegs. A més, el web que l’UJI ha creat amb recursos i guies per al professorat amb la finalitat de garantir, sempre que siga possible, la prestació del servei de docència sense activitat presencial, ha tingut més de 7.000 accessos durant els darrers dies.

D’altra banda, la comunitat universitària també ha fet ús de les videoconferències a través de recursos externs a l’Aula Virtual, com ara Google Meet.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha destacat la normalitat amb què, majoritàriament, s’ha iniciat la docència no presencial a la Universitat Jaume I. «Estem satisfets del funcionament de la docència en línia aquest primer dia, de l’ús de l’Aula Virtual així com dels seus recursos», ha apuntat Alcón.

En aquest sentit, la rectora ha assenyalat que «la coordinació de centres, direccions acadèmiques i vicerectorats per a fer possible aquesta adaptació, l’ús previ de l’Aula Virtual com a eina quotidiana de treball, l’experiència en docència no presencial en diferents estudis i el treball de serveis com el d’Informàtica i el Centre d’Educació i Noves Tecnologies (CENT) han estat claus per al funcionament amb normalitat de la Universitat».

A mesura que avancen les classes, l’UJI acabarà d’ajustar l’activitat docent per tal d’optimitzar els recursos, facilitar l’adaptació a l’entorn virtual i afavorir el seguiment de l’activitat acadèmica no presencial.

En les instruccions enviades pel Vicerectorat d’Estudiantat i Compromís Social respecte al funcionament de la docència durant aquesta situació de reducció de l’activitat presencial es recomanava, entre altres accions, proporcionar a l’estudiantat materials docents en línia (vídeos, lectures, documents,…) per poder continuar avançant en els temaris i continguts de les diferents assignatures; obrir mecanismes de comunicació síncrona o asíncrona per intercanvi de reflexions, dubtes o discussió (mitjançant correu electrònic o Aula Virtual, tipus diàleg, xat o fòrum…) i transformar algunes activitats d’avaluació formativa, com ara exposicions de treballs, a format virtual, si és possible.

El professorat responsable de cadascun dels graus i màsters ha sigut l’encarregat de coordinar i supervisar l’aplicació de les mesures, amb la col·laboració de les coordinacions acadèmiques de Grau i les coordinacions de Màster; i en el cas dels títols propis els responsables d’aquests, amb el suport de l’Oficina d’Estudis i el Departament de formació de la FUE. A més a més, es manté la tutorització dels Treballs Finals de Grau (TFG) i Treballs Finals de Màster (TFM) de forma no presencial.

També s’ha demanat al professorat que la comunicació es realitze pels comptes institucionals i per l’Aula Virtual, que procure no sobrecarregar a l’alumnat amb documentació i treballs i que establisca un horari de tutories virtuals i es comunique regularment amb l’alumnat, recordant la planificació de les activitats a realitzar, o simplement per a mostrar la disponibilitat per a la resolució de dubtes.

Rovira

També te pot interessar

Coronavirus CoronavirusDipCas Coronavirus_CS CoronavirusVLC CoronavirusBor CoronavirusAlcor CoronavirusReciplasa

Últimes notícies

Mor Josep Maria Benet i Jornet als 79 anys

El dramaturg i guionista barceloní Josep Maria Benet i Jornet ha mort als 79 anys malalt d'Alzheimer des de 2015.

La covid-19 continua sumant morts a Castelló però dispara ja les altes a 85 ‘curats’ més

La província de Castelló suma este dilluns 85 altes de persones que ja han superat el covid-19. Es tracta de la xifra més alta de...

La policia de Xirivella irromp en una barbacoa feta en un terrat

Les tres persones sorpreses in fraganti van ser identificades i denunciades per la patrulla després d'intentar fugir.

Aldaia crea bancs d’aliments al centre urbà i al Barri del Crist

Els primers lots repartits contenien aliments de primera necessitat com a ous, llet, pasta, cereals, llegums i verdures entre altres.

Una Universitat Valenciana prioritza els exàmens presencials

Enmig de la quarantena i al mateix temps que s'allarguen les setmanes de confinament, la fi del període lectiu s'acosta i amb...