El Govern permetrà classes de fins a 20 alumnes en Infantil i Primària sense distància de seguretat

El Govern deixa en mans de les comunitats autònomes "flexibilitzar el màxim de l'alumnat per formar estos grups".

Els ministeris de Sanitat i d’Educació i Formació Professional han presentat la guia de recomanacions amb mesures de prevenció, higiene i promoció de la salut per al curs 2020-21 en els centres educatius amb les aportacions de les comunitats autònomes, en la qual suggereixen crear “grups estables de convivència” de fins a 20 alumnes en Infantil i Primària sense que els alumnes hagen de mantenir una distància de seguretat.

L’esborrany del document va ser presentat a la Conferència Sectorial d’Educació celebrada el passat 11 de juny perquè les comunitats autònomes puguen estudiar-lo i fer les seues aportacions i comentaris. Este document ofereix un marc comú que pot ser adaptat a cada comunitat autònoma segons la realitat de cada centre educatiu i del seu context local.

Les mesures d’higiene i prevenció recomanades s’estableixen amb la limitació de contactes, mesures de prevenció personal, neteja i ventilació i gestió dels casos.

D’altra banda, els Ministeris recorden l’obligació de mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre les alumnes. No obstant això, en Educació Infantil i Primària, es pot optar per l’alternativa d’establir “grups estables de convivència” d’entre 15 i 20 alumnes, els integrants podrien interactuar sense necessitat de mantenir la distància interpersonal, i evitant el contacte amb altres grups.

Sanitat i Educació recomanen prioritzar les activitats a l’aire lliure, escalonar les entrades i sortides i les hores d’esbarjo, evitar aglomeracions i reduir al màxim el nombre de desplaçaments de grups d’alumnes pel centre.