9:18 am - Monday, 25 May 2020

El 46% de les classes del pròxim curs de la Universitat de València seran en valencià

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

El Pla d'Increment de la Docència en Valencià vigent en la institució indica que cada any s'ha d'augmentar l'oferta un 3%, fins a aconseguir el 50% en 2022

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

El Consell de Govern ha aprovat hui els criteris per a l’elaboració de l‘Oferta de Curs Acadèmic (OCA), en els quals s’estableix que la Universitat de València oferirà, com a mínim, un 46% de les classes en valencià durant el curs 2019-2020. El Pla d’Increment de la Docència en Valencià vigent en la institució indica que cada any s’ha d’augmentar l’oferta un 3%, fins a aconseguir el 50% en 2022.

Açò ha sigut presentat pel vicerector d’Ordenació Acadèmica i Professorat, Ernest Cano, qui ha remarcat que els criteris d’OCA han experimentat canvis mínims, un fet que ha valorat perquè consagra un “marc estable” per a poder organitzar la docència sense vaivens. Segons el document aprovat, el nombre d’hores oferides com de docència en valencià en cada titulació no pot ser inferior al 46% sobre el total no impartit en una llengua estrangera; i sempre que d’una assignatura se n’oferisca més d’un grup, en llengua no estrangera, almenys un ha de ser en valencià.

En les titulacions on només hi haja un grup, almenys un 46% de la docència que no s’impartisca en una llengua estrangera s’ha d’oferir en valencià. El grup s’ha d’oferir com a bilingüe valencià/castellà, amb l’especificació de l’idioma en què s’imparteix cada assignatura i subgrup.

A fi de garantir la competència acadèmica en les dues llengües oficials i en un idioma estranger dels graduats i de les graduades en la Universitat de València, se substituiran progressivament les agrupacions horàries monolingües per agrupacions plurilingües valencià/castellà i valencià/castellà/llengua estrangera. En este  sentit, quan en un curs d’una titulació hi haja un nombre imparell d’agrupacions horàries, una d’elles pot ser plurilingüe, amb un percentatge de valencià que assegure que l’oferta global de docència en valencià en la titulació no siga inferior al 46% sobre el total no impartit en una llengua estrangera.

 

 

 

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

La DGT publica novetats sobre els examens de conduir en la desescalada

La Direcció General de Trànsit (DGT) reprén els exàmens teòrics i pràctics per a l'obtenció del permís de conduir en aquelles províncies que es troben en la fase 2.

El Consell demanarà el pas a la fase 2 de tota la Comunitat Valenciana esta setmana

El president també ha expressat la seua voluntat de "desprovincialitzar" el marc de referència de la desescalada i seguir avançant de manera conjunta tota la comunitat.

La Comunitat Valenciana confirma 22 nous casos de coronavirus, tres morts i 54 altes

Per quart dia consecutiu no es registra cap defunció a causa de coronavirus a la província de Castelló.

Castelló suma 3 dies sense morts per coronavirus

Des de l'última actualització no s'ha registrat cap contagi en les residències de la Comunitat Valenciana.

La Comunitat Valenciana registra 30 nous positius, dos morts i 103 altes

Des de l'última actualització no s'ha registrat cap contagi en les residències de la Comunitat Valenciana.

Esta publicació està disponible en : Valencià