```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

El Villarreal es classifica per a la següent ronda després d’igualar davant l’Sporting CP (1-1)

El Villarreal es va classificar per a huitens de final de la UEFA Europa League després d'un partit en el qual va haver de igualar el gol inicial de l'Sporting Clube de Portugal per seguir endavant en la competició.

No apte per a cardíacs. El Villarreal es va classificar per a huitens de final de la UEFA Europa League després d’un partit en el qual va haver de igualar el gol inicial de l’Sporting Clube de Portugal per seguir endavant en la competició. El 0-1 aconseguit pel Submarí en l’anada li donava cert avantatge, però no va ser gens senzill.

L’Sporting Clube de Portugal es va avançar amb un gol de Bruno Fernandes fregant el temps de descans. A la represa l’equip portuguès es va quedar amb un menys i el domini groc va ser total fins que va arribar el decisiu gol de Pablo Fornals.

Javi Calleja va realitzar fins a huit canvis en l’onze inicial respecte a l’equip que va superar el Sevilla a LaLiga. Una altra dada a tindre en compte és que fins a set jugadors titulars en aquest xoc davant el conjunt lisboeta eren del planter grocs.

La primera part va ser igualada. Sense massa ocasions. El Submarí va disposar de dues. Una amb un cop de dreta de Fornals que es va anar desviat per poc i una altra amb un cop de cap de Funes Mori després d’un servei de córner de Trigueros. Cap d’elles va acabar dins de la porteria.

El que sí que va encertar va ser l’Sporting Clube de Portugal fregant el temps de descans. El seu capità, Bruno Fernandes, va robar una pilota al centre del camp i va córrer fins plantar-se sol davant Andrés per batre’l amb un xut col·locat (0-1). Només faltaven uns segons perquè xiulés el col·legiat del final de la primera part.

En l’inici de la segona part, el conjunt lisboeta es va quedar en inferioritat numèrica. El carriler esquerrà Jefferson va veure la segona groga per una trepitjada al costat de Miguelón (m. 49). Amb un home més sobre el terreny de joc, el Villarreal va intensificar el seu domini.

Javi Calleja va moure la banqueta donant entrada a Toko Ekambi i Iborra. Els grocs necessitaben un gol per evitar la pròrroga i classificar-se per a huitens de final. El tècnic madrileny també va treure a Cazorla a la recerca d’una màgia que desarborés la poblada defensa portuguesa. A per totes.

Precisament d’un espectacular canvi de joc de Cazorla va arribar una clara ocasió d’Alfonso Pedraza. El cordovès va realitzar un control orientat per internar-se a l’àrea, però el seu xut es va anar lleugerament desviat quan ja es cantava el gol a les graderies de l’Estadi de la Ceràmica.

El feu groc va esclatar d’alegria poc després. Toko Ekambi va rebre escorat a l’àrea i va centrar enrere perquè Fornals connectés un potent xut amb la dreta (1-1, m. 79).

L’Sporting, que estava atrinxerat, va haver de estirar les seues línies i el Villarreal va tindre més espai per atacar. Iborra va fregar el gol amb un cop de cap a centrada de Gerard. Se’n va anar alt. Cazorla no parava de crear. Una altra genial passada en llarg seu va servir perquè Gerard centrés ras per Toko Ekambi. El ’17’ va disparar topant-se amb una gran intervenció de Salin, que aquesta vegada sí va evitar el gol.

El conjunt lusità també va tenir la seua en l’últim instant. El espigat davanter holandès Bas Dost la va enviar fora.

El sorteig de huitens, aquest divendres a les 13.00 hores a Nyon

El Villarreal estarà en el sorteig de huitens de final de la UEFA Europa League que tindrà lloc aquest divendres a Nyon (Suïssa) a partir de les 13.00 hores.

Fitxa tècnica:

Villarreal CF: Andrés; Mario, Funes Mori, Víctor Ruiz; Miguelón (Cazorla, m. 70), Trigueros, Javi Fuego (Iborra, m. 62), Fornals, Pedraza; Raba (Toko Ekambi, m. 57) i Gerard.

Sporting Clube de Portugal: Salin; Ristovski (Phellype, m. 82), Tiago Ilori, Coates, Cristian Borja, Jefferson; Gudelj, Wendel, Bruno Fernandes, Diaby (Raphinha, m. 76); i Dost.

Gols: 0-1. Min. 44: Bruno Fernandes. 1-1. Min. 79: Fornals.

Àrbitre: Pavel Kralovec (CZE). Va amonestar al local Gerard; així com als visitants Bruno Fernandes i Tiago Ilori. Va expulsar per doble amonestació a Jefferson (m. 49) per part de l’Sporting Clube de Portugal.

Incidències: Partit corresponent a la tornada de setzens de final de la UEFA Europa League disputat a l’Estadi de la Ceràmica davant la presència de 14.098 espectadors.