08:12 - miércoles, 6 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

La clausura del congrés socialista inicia a la lluita pel control del PSPV

Estava clar que la venjança de Pedro Sánchez per la maniobra que Ximo Puig va fer fa poc més de vuit mesos no anava a quedar sense saldar-se. Malgrat que des de Blanqueries es veu esta acció com un acte “d’irresponsabilitat” per part de Ferraz. El mateix Ximo Puig va qualificar ahir a Madrid “d’atac” que Sánchez es llance sobre el seu lideratge. «Algú haurà d’explicar-ho», va respondre a pocs metres de l’escenari on el renascut capdavanter socialista era aclamat minuts després per vuit mil seguidors. Però, el president no troba cap justificació a la decisió de presentar-li batalla perquè açò afebleix el seu lideratge com a cap del Consell, remarca.

El regidor de Burjassot, Rafa Garcia es perfila com el possible rival de Ximo Puig en les primàries a la secretaria general del PSPV, que tindran lloc el 16 de juliol. Rafa Garcia ja ha traslladat a la nova direcció del PSOE el seu interès a presentar-se per a liderar als socialistes valencians i haurà de prendre la decisió en les pròximes hores, ja que el termini per a presentar candidatures conclou dimarts que ve.

Una decisió precipitada

El síndic del PSPV en les Corts Manolo Mata, reconegut sanchista, no veu motius perquè es qüestione a l’actual secretari general i considera inoportuna l’operació que posa en qüestió al cap del Consell. A més representants valencians en la nova executiva de Pedro Sánchez qualifiquen de precipitada l’operació de Garcia i creuen que no s’han sospesat convenientment els punts en contra que pot implicar.

Últimas noticias

Contenido relacionado