domingo, 26 mayo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Climent anuncia 3,5 milions d’euros per a facilitar la incorporació de mesures d’estalvi i eficiència energètica

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que la conselleria d’Economia Sostenible, a través de Ivace Energia, destinarà enguany 3,5 milions d’euros per a afavorir per a la incorporació de mesures d’estalvi i eficiència energètica en empreses valencianes.

El conseller ha realitzat aquest anunci en la seua visita al municipi d’Énguera, on s’ha reunit amb els alcaldes de La Canal de Navarrés per a abordar principalment aspectes en matèria energia, indústria i polítiques de formació i ocupació. Els alcaldes de la comarca has traslladat al conseller la seua preocupació per la falta de potència elèctrica en la zona, que impedeix un major desenvolupament i implantació d’empreses.

El conseller s’ha compromès a estudiar a través de la direcció general d’Energia, les possibles solucions, al mateix temps que ha proposat analitzar altres alternatives com el major ús d’energies renovables.

Posteriorment, Climent s’ha desplaçat a les instal·lacions de l’empresa d’alimentació Cobopa, dedicada a la fabricació de pa i brioixeria. El titular d’Economia ha aprofitat la seua visita per a animar a les empreses valencianes a invertir en eficiència energètica “perquè redundarà directament en la reducció dels seus costos energètics i en la millora de la seua competitivitat”.

“Sabem que els costos energètics representen una part molt important en l’estructura de costos de les nostres empreses i en alguns casos ocupa el segon o fins i tot primer lloc en aquesta estructura” ha afegit.

En aquest sentit ha subratllat que “la conselleria estarà al costat de les empreses que aposten per l’eficiència energètica i qualsevol mesura que supose una reducció del consum energètic en les seues instal·lacions o processos productius comptarà amb el respatler econòmic del IVACE Energia”.

Es poden sol·licitar ajudes per a l’eficiència energètica des d’avui
El termini per a acollir-se a les ajudes econòmiques del IVACE Energia comença avui 28 de gener i es perllongarà fins al pròxim 10 de març. El pressupost ascendeix a 3,5 milions d’euros, dels quals la major part, un total de 2,15 milions d’euros, serà per a recolzar projectes d’estalvi energètic en la indústria.

Així doncs, se subvencionaran aquelles inversions empresarials que comporten un estalvi d’energia en la indústria. Es recolzarà així mateix la substitució d’equips i instal·lacions consumidores d’energia per unes altres que utilitzen tecnologies d’alta eficiència o la millor tecnologia disponible, la implantació de sistemes de mesura de consums i control.

Igualment, se subvencionaran els projectes de millora del rendiment dels equips existents mitjançant la instal·lació de variadors de freqüència en motors o la incorporació de motors d’alta eficiència energètica en equips. A més, per primera vegada s’ha obert una línia per a afavorir la implantació de sistemes de gestió energètica, que contempla ajudes per a la realització d’auditories energètiques, la implantació de sistemes de monitoratge i control i de certificació del procés en la norma ISO 50001. Aquesta última línia compta amb un pressupost de 350.000 euros.

També comptaran amb suport econòmic les iniciatives per a reduir el consum d’energia de les instal·lacions tèrmiques: aigua calenta sanitària, calefacció i refrigeració. Així mateix, es recolzarà la substitució de calderes, la instal·lació de sistemes centralitzats de calefacció i refrigeració, la substitució de lluminàries per altres de major rendiment, la incorporació de sistemes per al control d’encès i regulació i la il·luminació d’alta eficiència en rètols, cartells o aparadors.

Últimas noticias

Contenido relacionado