Climent destaca la contribució de les pimes a la recuperació econòmica

El conseller d'Economia Sostenible ha clausurat la trobada empresarial Cepyme500, que aglutina a 65 empreses valencianes líders en creixement empresarial

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha clausurat aquest matí la trobada empresarial de les empreses de la Comunitat Valenciana que formen part de la iniciativa Cepyme500.

Durant la seua intervenció, Climent ha destacat la contribució de les pimes a la recuperació econòmica i a la generació d’ocupació. En aquest sentit ha subratllat que “les dades demostren com el creixement econòmic s’està afermant en el nostre territori, amb un creixement del PIB del 3,2 per cent, un creixement que a més, per segon any consecutiu, és superior a la mitjana Estatal.

Segons el titular d’Economia Sostenible, “en aqueix creixement econòmic del nostre territori, sens dubte ha tingut a veure la recuperació de la imatge i de la confiança en les administracions públiques de la Comunitat Valenciana i, per descomptat, el nostre teixit productiu, format majoritàriament per pimes, que gràcies a la seua aposta per la competitivitat, la innovació i internacionalització, està contribuint decisivament al desenvolupament econòmic i a la reducció de les taxes de desocupació”.

Climent s’ha referit a les dades de la indústria, que ha experimentat un creixement del 4,6 per cent en 2016 i del 3,6 per cent en 2017, i del comerç exterior, que va registrar en 2017 la xifra més elevada de la sèrie històrica d’exportacions, amb prop de 30.000 milions d’euros d’exportació, duplicant pràcticament la xifra de l’any 2000.

Per a Climent, “és el moment de fer un pas més i incidir en una millor distribució de la riquesa”, ja que, al seu judici, “després de molts anys de crisis, les empreses estan començant a obtenir importants beneficis i ha arribat el moment que els beneficis de la recuperació arriben també a les treballadores i treballadors”.

Cal subratllar que, Cepyme, en el seu estudi anual “el Diagnòstic Financer de l’Empresa Espanyola”, constata que durant l’any 2017, la xifra de facturació de les empreses espanyoles va augmentar un 5,9 per cent respecte a l’any anterior, registrant el seu quart increment anual consecutiu i el major de la sèrie històrica.

“Hem de ser capaços d’aconseguir treballs remunerats d’acord als principis d’igualtat, dignitat i capacitat, eludint l’explotació laboral i els contractes en precari, que no fan més que incrementar aqueixa desigualtat que ha caracteritzat el nou estatus econòmic heretat de la crisi” ha afegit.

L’altre gran repte, segons ha explicat el conseller Climent “és la incorporació de valors ètics i objectius de responsabilitat social, de manera que les nostres empreses també vagen assumint compromisos que responguen al ben comú i a un compromís social i mediambiental i, en definitiva, siguen capaces de conciliar competitivitat, responsabilitat, sociabilitat i sostenibilitat”.

Climent ha posat l’accent que “des del Consell, anem a seguir treballant perquè el dinamisme de les nostres empreses seguisca creixent, facilitant un marc estable de confiança, recolzant a les nostres empreses, mitjançant ajudes als nostres sectors productius tradicionals i emergents, amb mesures com el Pla de Millora dels Polígons Industrials, la nova Llei de Gestió, Modernització i Promoció d’Àrees Industrials o el futur Pla Estratègic de la Indústria Valenciana.

Cepyme500 és una iniciativa de Cepyme, que aglutina a un conjunt d’empreses que són capdavanters en creixement empresarial. Els criteris metodològics per a la selecció han considerat no tan sols el creixement mitjà ponderat durant el període 2013 – 2015, sinó també la seua estabilitat financera, la capacitat de generació d’ocupació, la seua activitat internacional i el component d’innovació d’aquestes companyies. Un total de 65 empreses de la Comunitat Valenciana formen part de Cepyme500.

CatalàEspañol