La unitat especialitzada d’insuficiència cardíaca del Clínic de València rep l’acreditació SEC-Excel·lent

Es tracta d'una acreditació de la Societat Espanyola de Cardiologia

La unitat especialitzada d’insuficiència cardíaca de l’Hospital Clínic Universitari de València ha rebut l’acreditació SEC-Excel·lent per part de la Societat Espanyola de Cardiologia.

Es tracta d’un reconeixement que ofereix la societat científica després d’un procés d’anàlisi i auditoria de l’activitat assistencial duta a terme en aquestes unitats especialitzades. Sorgeix de la necessitat de desenvolupar estàndards i guies d’actuació que garantisquen la qualitat en l’atenció dels pacients amb aquesta malaltia crònica.

La unitat d’Insuficiència Cardíaca del centre sanitari es va engegar l’any 2010. Es tracta d’una unitat especialitzada que s’encarrega del control evolutiu dels pacients amb insuficiència cardíaca i està formada per un equip de professionals que es compon de personal d’infermeria i cardiòlegs de l’Hospital Clínic.

Tal com ha explicat l’especialista en cardiologia de l’Hospital Clínic de València, el doctor Julio Núñez, “aquest reconeixement és un impuls per seguir treballant per aconseguir la qualitat en l’assistència, especialment referent a les patologies cròniques i aconseguir així que el pacient aconseguisca la millor qualitat de vida a través d’un correcte control de la seua malaltia”.

Insuficiència cardíaca com a problema de salut pública

Es coneix com a insuficiència cardíaca a la incapacitat del cor de bombar sang a la resta dels òrgans, per la qual cosa l’organisme no satisfà les necessitats de sang i oxigen sorgint així complicacions greus. A causa de la seua alta prevalença, reingressos i mortalitat és considerada com un problema de salut pública.

El centre hospitalari compte des de fa uns anys amb una unitat específica d’insuficiència cardíaca que atén al voltant de 200 pacients al mes, una unitat que ara ha rebut esta acreditació d’excel·lència.