L’Hospital Clínic de València conclou les inspeccions i reparacions d’aluminosi

Les actuacions s'han complit segons el calendari establit i no han afectat l'activitat assistencial

Hospital clínic

L’Hospital Clínic Universitari de València ha conclòs el pla d’acció per a la reparació de les biguetes afectades per aluminosis en els pavellons B i C del centre sanitari. Les actuacions que es van iniciar al maig s’han complit segons el calendari establit i no han afectat l’activitat assistencial.

S’han inspeccionat tots els punts on podria detectar-se presència continuada d’humitat que podria danyar les biguetes, un total de 317 punts des de planta soterrani a planta setena dels pavellons B i C. L’informe de les inspeccions va concloure que l’edifici no presentava problemes estructurals, però que s’actuaria sobre biguetes localitzades en diferents banys.
Així doncs, s’ha procedit a reparar i reforçar les zones que presentaven danys, és a dir, biguetes localitzades en 18 condícies i un altre tipus de dependències.

PublicitatAVL

No obstant això, a manera de precaució, el centre continuarà realitzant inspeccions periòdiques cada dos anys i s’impartirà un curs al personal de manteniment per a formació en detecció dels símptomes que presenta l’aluminosi.

L’aluminosi es manifesta en biguetes construïdes amb ciment aluminós que es van emprar en la construcció d’edificis de tot tipus entre els anys 1950 i 1970. El formigó (compost per ciment aluminós) que compon la bigueta es degrada en presència d’humitat continuada, generant corrosió en les armadures de les biguetes i fissures.

La fórmula estimada de reparació ha sigut l’ús de reforços de perfils d’acer ancorats a les bigues de cant. En totes les inspeccions realitzades en els pavellons B i C (les més antigues del complex hospitalari) no s’ha detectat cap tipus d’anomalia en els elements estructurals principals compostos per pilars i bigues. Estos es troben en perfecte estat de conservació. Una vegada reforçades les biguetes danyades queda el forjat en perfectes condicions d’ús. La resta de les zones no afectades per esta humitat que danya les biguetes dels forjats, es troben en perfectes condicions d’estabilitat i resistència.

Esta publicació està disponible en : Valencià